22 Ekim 2016

O Bir Prenses: Prenses Victoria

Ufaktan bir royal familylere el atayım demiştim ve atmıştım hatırlarsanız? İsveç Kraliyet ailesinden devam ediyoruz. İlk yazı Prenses Madeleine olunca ikinci yazı ablası Prenses Victoria olsun dedim. Bence iyi ettim o zaman başlıyoruz.


Prenses Victoria 14 Temmuz 1977'de Stockholm'de doğdu. Babası, İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf annesi, İsveç Kraliçesi Silvia'nın ilk kızları olan Victoria "veliaht prenses"tir. Victoria eğitim hayatı olsun birçok konuda örnek bir prenses. İsveççe dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor.


Eşi Prens Daniel ile 2002 yılında ilişkileri başladı. 24 Şubat 2009'da nişanlanan çift, 10 Haziran 2010'da düğün yaptı. 


Düğüne 1200'den fazla davetli katıldı. Nikah Stockholm Katedrali'nde kıyıldıktan sonra gala yemeği Stockholm Konser Salonunda yemek verildi.
Milyonlarca İsveçli Prens ve Prenseslerini ellerinde bayraklarla selamladı.


Gelinliği ise Victoria'nın favori tasarımcısı olan İsveçli Par Engsheden izmalı.
İpek ve saten kumaşlardan oluşan bu gelinlikle Prenses kusursuz görünüyor. Duvağı ise aile yadigarı. Annesi, büyükannesi ve teyzeleri de bu duvağı kullanmış.


Herkesin mutluluğu gözlerinden okunuyor yani o küçük çocuklar bile mızmızlanmamış. Gerçi üst fotoğraflarda bir küçük kardeşimiz kameraya bakmamış o ayrı.


17 Ağustos 2011'de ilk çocuğuna hamile olduğu duyuruldu. 2012 yılının Mart ayında doğması beklenen Prenses Estelle 23 Şubat'ta doğdu. 
İkinci çocuğu Prens Oscar'a hamileliği 4 Eylül 2015 tarihinde duyuruldu. 2 Mart 2016 yılında Prenses ikinci çocuğunu kucağına aldı.
Prenses Victoria, "Avrupa'nın vaftiz annesi" olarak da tanınıyor. Anlayacağınız birçok çocuğun vaftiz annesi.


Gelelim stiline. Victoria'nın ten rengine yakışan en güzel renk pudra bence. Onu daha çok asil ve zarif gösteriyor. Ayakkabılarıyla uyumlu giyinmeyi seven Victoria aksesuarlarını da elbiseye göre seçiyor. En sondaki fotoğraf düğün günü verilen yemekten. Giydiği Elie Saab gece elbisesini metal bir topuklu ayakkabı, küçük bir el çantası ve elmas küpeleri ile tamamladı.


Prensesin bir diğer favori rengi mavi. Mavinin her tonunu taşımayı seven prenses kombinini taktığı aksesuarlarla tamamlıyor.


Genelde saçı hep toplu olan Prenses saçına aksesuar takmayı da seviyor. Rengarenk şapkalar ve takılar ile daha kusursuz göründüğü kesin.


Gençliğinde anoreksiya nedeniyle zor günler geçiren Victoria profesyonel bir yardım alarak bunu atlattı ve gelecek yıllarda üniversitelerde bu konu hakkında konuşmalar yaptı. Prensese gelecek yıllarda ailesiyle sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum bir sonraki "O Bir Prenses" yazısında görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar