31 Ocak 2017

Dizi Önerisi: Veep

08:58
Herkese iyi haftalar uzun zamandır dizi önerisi yazmadığım aklıma geldi ve bunu gidermek amacıyla bu yazıyı yazdım diyebiliriz. Belki izleyecek diziniz kalmadı ve aradığınız o mükemmel diziyi bulamadıysanız yazıyı sonuna kadar okuyun derim.
Dizimizin adı Veep. 
Veep, Vice President'ın yanı başkan yardımcısının kısaca anlamına geliyor. 
Veep, HBO'nun 2012'de yayınlanan komedi dizisi.
Dizi, 2007 yapımı İngiliz dizisi "The Thick of It"in Amerikan versiyonu.
Eski Maryland senatörü Selina Meyer başkanlık yarışında başkanlığı rakibine kaptırsa da başkan yardımcısı görevine getirilir. Başkan yardımcığılının umduğu gibi olmaması, Beyaz Saray tarafından sürekli önünün kesilmesi, görevi ile ilgili herkesten sürekli uyarı alması ekseninde gelişen olayları dizide izliyoruz.
Selina Meyer'i, Seinfeld'in Elain'i Julia Louis-Dreyfus canlandırıyor. Dizinin kadrosundaki diğer isimler ise Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott, Timothy Simons, Matt Walsh, Sufe Bradshaw.
Dizi birçok ödüle aday oldu birçok ödül aldı. 
Dizinin 99 tane adaylığı, 21 tane ödülü var.
Hatta Julia Louis-Dreyfus iki gün önce Veep ile SAG Ödüllerinde, komedi (tv) dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.
Hatta Selina'nın dönemin başkan yardımcısı Joe Biden ile Beyaz Saray'da çekilmiş fotoğrafı bile var.
Dizinin posteri

Son olarak fragmanı bırakarak veda ediyorum. Umarım seversiniz bu diziyi. Bir başka yazıda görüşürüz.

25 Ocak 2017

Mango: Make a Jump

07:27
Uzun zamandır bir koleksiyon incelemesi yapmıyorduk bunu bozmak için 2017'nin ilk Mango koleksiyonu olan "Make a Jump"ı yazmak istedim.


"Make a Jump" Mango'nun spor koleksiyonu için hazırlanan en son koleksiyon. Taze çıktı yani.


Koleksiyonun ilk parçası bir bomber ceket. Buradan kumaşı ne kalın ne de çok ince olarak görünüyor. Arkası işlemeli bu bomber ceket 160 TL. Kırmızı, lacivert ve beyaz uyumunun bir kez daha mükemmel durduğunu ikinci fotoğraf sayesinde fark ediyoruz. Kırmızı sporcu sütyeni, sıkı görünümlü tayt ve metalik ayakkabı günlük yaşantınızda da giyebileceğiniz türden bir kombin. Sıkı görünümlü taytın fiyatı 120 TL.


Beyaz parkayı ikinci fotoğrafta daha net görüyoruz. Fiyonklu dokuma sweatshirt ve dar paça eşofman  altı ile tamamlanmış. Ben parkayı sevdim. Modeli çok hoş. Parkanın fiyatı 350 TL, swatshirt 120 TL alt 100 TL. 



Siyah vinil parka yağmurluk gibi geldi bana adskjhl ama görünümü ve ikinci fotoğraftaki duruşu çok hoşuma gitti. Bence her yerde giyilecek bir parka. Parkanın fiyatı 250 TL. Siyah sporcu sütyeni 70 TL. Tayt 120 TL.


Koleksiyondaki en farkı sweatshirt diyebilirim. File sweatshirt 80 TL. Sporcu sütyeni 60 TL. İkinci fotoğrafta taytın üstündekini ilk etek sandım ama şortmuş. Şort ve taytın fiyatları 60 TL.


Koleksiyondaki favori kombinim bu kombin. Trençkotun rengi ve diğer renk uyumları çok hoşuma gitti. Trençkota bayıldım resmen. Trençkot 250 TL. Ten rengi sporcu sütyeninin yapısı biraz bana ince gibi geldi. Ben bunun yerine yukarıdaki parçalardan bir sütyen seçerdim. Onun fiyatı 60 TL. Şort bence pijama olarak bile giyilir. Cidden aşırı rahat görünüyor. Şortun fiyatı 50 TL. Tayt bir üstteki kombindeki taytın aynısı daha açık renklisi. Ben bu rengi alırdım daha çok seviyorum bu rengi. Ayakkabıyı da hep geçiyorum geçiyorum şimdi geçmeyeyim yazının sonunda dedim. Spor yaparken giyilecek tarz bir ayakkabı gibi değil bence. Bu metalik ayakkabı 120 TL.


İlk fotoğraftaki fermuarlı kapüşonlu sweatshirt. Kalın gibi gözüküyor ama pek emin değilim. Bu sweatshirt 160 TL. Tayt ise 120 TL. İkinci fotoğrafta baskıda bellidir "girls, change ve the world" yazıları başka bir renkle vurgulanmış. Bu tişört ise 60 TL.


Bu hafta içersinde yeni bir yazı daha yayınlayacağım umarım bu yazıyı sevmişsinizdir. Bir başka spor koleksiyonu hakkında olacak bu yazı. 2017'de spora başlayacağım ama uygun kıyafetim yok diyenler belki bu yazıda beğendiği bir parçayla diğer hazırladığım yazıdaki bir parçayı birlikte kullanır. Yani sizin içinde bol fikir olur diye yazıyorum. Bir sonraki yazıda görüşürüz.
Not: Bugün 2 Şubat 2017 ben H&M yazısını yazmak için koleksiyonu aradım fakat kalkmış. Yani bir başka spor koleksiyonu yazısı şimdilik gelemeyecek. 

15 Ocak 2017

Kas Kirpik Gürlestirme Yöntemleri

03:33


Merhabalarr! Yanlış kaş alma sonucu, kış aylarında veya sürekli yapılan göz makyajından dolayı dökülen kirpikler kısa sürede eski hâline nasıl dönüşür sorunlarına etkili çözüm yollarını sizlerle paylaşmak istedim. 
Buğçe Kondakçı'nın YouTube kanalında anlattığı ve gerçekten etkili olan yöntem Hint yağı, Sarımsak yağı, Jojoba yağı, Tatlı Badem yağı, Hindistan Cevizi yağı ve son olarakta E vitamini. Hepsini karıştırdıktan sonra kaşınıza ve  kirpiklerinize kulak çubuğu ile sürün. Düzenli olarak yaptığınız takdirde kaşlarınızda gürleşme, kirpiklerinizde uzama yaptığını fark edeceksiniz.
Sarımsak
Sarımsak etkili yöntemlerden bir diğeri ancak uygulama esnasında yaydığı kokudan dolayı rahatsız olabilirsiniz.
Bir diş sarımsağı ortadan ikiye bölün elinizde ki iki parçanın birini sağ diğerini sol kaşınıza sürün daha sonra ısıttığınız zeytinyağını kulak çubuğu ile kaşlarınıza sürün bu işlemi her gün yapmalısınız daha sonra kaşlarınızı yıklayabilirsiniz.

Hint yağı, Avokado yağı, Hindistan Cevizi yağını karıştırıp kirpiklerinize ve kaşlarınıza her gün uygulamalısınız.
En etkili olan ilk yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Umarım sizlere yardımcı olur. İyi günler dilerim.

12 Ocak 2017

Stil Incelemesi: Jackie Kennedy Onassis

07:14
Uzun bir aradan sonra yepyeni bir stil incelemesi yazısı yazıyorum efenim. Aslında bu yazıdan önce yayınlayacağım bir başka stil incelemesi vardı ama onu sonraya saklıyorum. Dünya'nın ve modanın en önemli isimlerinden birini bu yazıda ele aldım,  Jacqueline Kennedy Onassis. Stiline geçmeden Jackie'yi tanımanız için birkaç şey yazdım. Bilenler direkt stiline atlayabilir.


Jackie Kennedy Onassis, 28 Temmuz 1929'da doğdu. Ailesi o 11 yaşındayken boşandı. 1951'de George Washington Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 


1953 yılında John F. Kennedy ile evlendi. 1960 yılında John F. Kennedy başkan olmasıyla First Lady oldu. 


1963 yılında Dallas gezisinde JFK silahlı saldırıda öldürüldü. 


1968'de Yunan armatör Aristotle Onassis ile evlendi. Evlilikleri Onassis'in ölümüne kadar sürdü.


Jackie'ye 1994'te kanser tanısı konuldu. Mayıs 1994'te 64 yaşında öldü.


Onu ikonik yapan en önemli parçalardan biri pembe Chanel takımıydı. Aslında Chanel diye geçiyor ama Oleg Cassini bu takımın Chez Ninon tasarımı olduğunu söylemiş. Dallas gezisinde bu takımı giymişti. Takımını aynı renkte korugan bir şapkayla tamamlamıştı. 


İlk fotoğrafta siyah düz elbise Jackie'yi o kadar zarif göstermiş ki hayran kalmamak elde değil. İkinci elbiseyi 1979'un Met Gala'sında giymiş. Valentino tasarımı. Üçüncü resim 1960 yılından. JFK'nin kampanya yemeğinden. 


İlk giydiği takım Chanel tasarımı. Chanel'in bu tür takımlarını defilelerinde hala görmek mümkün. Defileleri takip edenler de Chanel olduğunu anlayacaktır. Çünkü bu takımlar, Chanel'in sembolü haline geldi. İkinci fotoğraftaki takım Jackie'nin resmi tasarımcısı olan Oleg Cassini tasarımı. Üçüncü fotoğraftaki takım da Oleg Cassini tasarımı. Giyimini uzun eldivenlerle, broşlarla ve aynı renkte korugan şapkalar ile tamamlamış.


Hindistan gezisinde giydiği mavi baskılı elbisenin tasarımcısını bulana kadar anam ağladı ama hala bulamadım. Bu kombininde kısa eldiven kullanmış. Elbisesinin baskılarına uygun kolye takmış. İkinci fotoğraftaki elbisesi Oleg Cassini tasarımı. Kayısı rengi elbisesi ten rengine çok yakışmış. Uzun eldivenler, kayısı rengi clutch ve inci kolye ile mükemmel görünüyor. Üçüncü fotoğraf Yunanistan gezisinden. Mavi günlük elbisesi Norman Norell tasarımı. Elbisesini broş, inci kolyeler, bilezik ve yüzük ile tamamlamış.


Gala ve yemeklerde genellikle uzun elbiseler ve uzun eldivenler tercih etmiş. İlk fotoğraftaki elbise Chez Ninon tasarımı. Fiyonk elbiseye ayrı bir hava katmış. İkinci fotoğraftaki pembe elbise Christian Dior tasarımı.Elbisesiyle aynı renk ayakkabı giymiş. Jackie genelde hep aynı renk veya aynı ton ayakkabı kullanmış diye gözlemledim. Son fotoğraftaki elbise benim favorim. Hubert de Givenchy tasarımı bu elbiseyi uzun eldivenleriyle tamamlamış. Givenchy elbisesini Fransa gezisinde giymiş. Bir ülkeye gidiyorsun, değerli ve tanınmış birisin. Giydiğin kıyafet o ülkeden bir butikten alınma. Bence bu güzel bir şey. Bakış açısı yani. 


Günlük yaşamında yukarıdaki fotoğraflardan daha sade fakat giyimi hala şık ve güzel. Genelde günlük yaşantısında bol pantolonlar tercih etmiş.


Aksesuar kısmına geçiyoruz. Bu kısımda güneş gözlüklerini yazmayacağım bir altta özel olarak onlardan bahsedeceğim. İlk fotoğrafta Jackie deri bir Hermes çantası takmış. Hermes aksesuar olarak sevdiği markalardan. Bunu ikinci fotoğrafta taktığı eşarbın markasının Hermes olması da kanıtlıyor. Saatleri genellikle Cartier. Cartier'nin saatleri favorisiydi diyebilirim.


Güneş gözlüklerini ayrı yazdım sebebi, "oversize" denilen yani büyük gözlükleri moda yapan Jackie'dir. Taktığı güneş gözlükleri günümüz modasına bile hala uyarlanıyor.


Ben saç stiline şapkayı çok yakıştırdım. İkinci fotoğraftaki şapkaya bayıldım. Bence onu, şapka daha zarif ve kusursuz gösteriyor.


Pablo Larrain Jackie'nin hayatını anlatan bir biyografik dram filmi çekti. Filmde Jackie'yi Oscar ödüllü oyuncu Natalie Portman canlandırıyor. Ben benzettim görünüş ve ses tonları olarak. Natalie bir röportajında, onun gibi konuşabilmek için defalarca videolarını taklit ettiğini söylemişti. Hatta bazıları bu filmin Natalie'ye ikinci Oscarı getireceğini bile düşünüyor. Filmde Jackie'nin suikastten sonra yaşadıklarını izleyeceğiz.
Film 20 Ocak'ta Türkiye'de vizyona giriyor.


Filmin posteri


Filmin fragmanı

Umarım yazıyı ve Jackie'nin stilini beğenmişsinizdir. İstediğiniz bir başka ikon varsa bana çekinmeden yazabilirsiniz. Yazıyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.



6 Ocak 2017

2016'nın Unutulmazları

08:57
Angeline Jolie ve Brad Pitt'in Boşanması
12 yıllık aşk bu yıl sona erdi. Boşanma sebepleri şiddetli geçimsizlik. 
Leonardo DiCaprio'nun Oscar Alması
The Revenant filmi ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

Kim Kardashian'ın Kanye West ile Taylor Swift'in Telefon Görüşmesini Yayınlaması
Bu konuya özel yazdığım yazı için tıklayın.

Drake'in VMA's'de Rihanna'ya Aşkını İlan Etmesi
"22 yaşından beri aşık olduğum biri," demişti Drake.

Kim Kardashian'ın Paris'te Silahlı Soyguna Uğraması
Paris Moda Haftası boyunca Paris'te bulunan Kim, polis gibi görünen iki soyguncunun saldırısına maruz kaldı. Bu olayları duyan Kanye West, New York konserini yarıda keserek ailesinin yanına gitti. Kim Kardashian bu saldırıdan sonra bir süre kendini toplayamadı ve sosyal medyayı bıraktı.

Amber Heard ve Johnny Depp'in Boşanması
Amber Heard, fiziksel şiddet gördüğünü açıkladığı Johnny Depp'ten boşandı.
Güzel Saçlı Becky
Beyoncé'nin Sorry şarkısında bahsettiği "Güzel Saçlı Becky" Jay-Z'nin Beyoncé'yi aldattığını belgeliyor.

Rita Ora'nın paylaştığı bu snap, "Becky, Rita mı acaba?" sorularını akıllara getiriyor.
Bumerang - Yazarkafe

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar