22 Mart 2017

Dizi Önerisi: Big Little Lies

12:54
Aşırı heycanlıyım gerçekten son haftarda pazartesini iple çekme nedenimi sizinle paylaştığım için.
Dizi ve film önerilerini genelde aylara serpmeyi tercih ediyorum. Aslında bu yazıya başlamadan önce başka bir diziden bahsedecektim, hatta bu yüzden ismini kimseye söylemedim, ama dizi bir süre sonra beni sıktı ve devam etmedim. Bir gün edeceğim de o gün ne zaman gelir bilmiyorum.
Dizimizin adı Big Little Lies.
Birkaç gün önce yayınlanalı 1 ay oldu evet. Taze kan ama bir bölüm izleyip ayyy öneriyim bari diye düşünerek yazmak istemedim.
Dizimiz küçük bir sahil kasabasında geçiyor. Güçlü anneler, sevimli çocuklar bol bol ön planda. 
Konusu ise, dışarıdan bakıldığında mükemmel görünen hayatlarının bir cinayetle bağdaştırılması ve gelişen olaylar diyebilirim. Dizide flashback sahneleri var. Birazcık Pretty Little Lies'ı size çağrıştırdı biliyorum ama bu mini diziyi bence daha çok seveceksiniz. Dizide bir anda eski kocan, yakışıklı ama öfke kontrolü olamayan kocan, çocuğunun adaptasyon dönemi, kasabaya yeni gelmiş bekar anne çıkıyor. 
Dizinin aynı ismi paylaştığı Liane Moriarty'nin romanından uyarlama. Yönetmeni ise Dallas Buyers Club'dan yakından tanıdığınız Jean-Marc Vallée. 

Dizinin genelde, TVShowTime'da okuduğum kadarıyla yani, sen sevilen karakteri Madeline. Madeline sevecek ve sıcakkanlı bir karakter. Eski kocasının sürekli karşısına çıkması, kızının ergenliği, kasabada olan olaylar falan derken o an ki tepkileri sizi epey güldürecek. Reese Witherspon'u tanıyanlar bilir 2005 yılında Sınırları Aşmak ile Oscar'ı eve götürmüştür.
Celeste kasabanın en çok kıskanılan karakteri diyebilirim. Kariyerini evliliği için son vermiş güçlü bir kadın. Kocasıyla olan aralarındaki yaş farkı -kendisinin küçük biriyle evlenmesi- kasabanın en çok konuşulan olaylarından bir tanesi. Nicole Kidman gerçekten rolü iyi oynuyor.
Kasabaya yeni taşınan Jane bekar bir anne. Oğlu Ziggy'nin adaptasyon döneminde yaşadıkları ve geçmişi peşini bırakmıyor diyebilirim. Normalde Shailene Woodley'i sevmem. Ağlaması falan gerçekten sinirlerimi bozar ama Jane rolü farklı bir rol. Uyuz olmadığım rollerinden bir tanesi.
Dizideki en hırslı ve kariyer olarak en başarılı kadını Reneta. İdeal bir anne kızının mutluluğu için çabalıyor. Hırslı bir anne. Reneta'yı Laura Dern canlandırıyor.

Gelelim sinsi gibi görünen bir diğer karaktere. Aslında emin değilim iki bölüm izleyemedim sinsilik var mı, yok mu bilmiyorum. Spoiler vermedim yani. Bonnie yogadır meditasyondur kendini böyle salmış bir insan. Özgür ruhlu bir kişiliği var, giyimi güzel seviyorum. Madaline'in eski kocasının yaşça küçük yeni eşi. Zoe Kravitz canlandırıyor Bonnie rolünü.
Gelelim bu yazıda yazmak için iple çektiğim karaktere. Bayanlar ve baylar karşınızda Perry. Eric Northman değil arkadaşlar. Perry, Celeste'in yaşça küçük olan kocası. Kendisi sürekli seyahatlere çıkar. Böyle temiz yüzlü biri olduğuna bakmayın ne kadar çok Alexander Skarsgard'ı sevseniz bile karakteri sevemiyorsunuz. Çünküsü yok çünküsü olursa spoilera giriyor.
Gelelim dizimizdeki bir başka erkek karaktere. Ed'in mesleğini tam olarak hatırlamıyorum. Madeline'in yeni kocası ve tam aşağıdaki bıdığın babası. Çok değişik bir karaktere benziyor yani davranışları ve bana bazı mimikleri ürpertici geldi. Adam Scott canlandırıyor Ed rolünü. Ama Adam, burada Survivor'a katılan yarışmacılar gibi. Sakal saç falan.
Gelelim dizideki en havalı çocuğa. Aslında dizideki her çocuk çok şeker ama Chloe bir müzik dehası! Annesine o kadar benziyor ki, müzik konusundan bahsetmiyorum, küçük bir Madeline görüyoruz Chloe'nin sahnelerinde. Chloe rolünü, Darby Camp canlandırıyor.
Dizi bir HBO dizisi. HBO dizileri genellikle cüretkar olur. Bazı sahneleri size, "Evet bu bir HBO dizisi." dedirtebilir. Ben bir saat içinde o kadar karakteri konu edinmesini, cinayetin hala nasıl ve kim tarafından yapıldığının belli olmayışını sevdim. Dizi bir sahil kasabasında geçtiği için okyanus sesleri ve görüntülerini görünce kıskanacaksınızdır. Yani karakterlerin evi okyanusa bakıyor.
Dizinin posteri
Dizinin fragmanını da ekleyip gidiyorum. Bu aralar oturup hiç yazasım gelmedi bir şey. Bugün de size karşı mahçup olmamak için bu yazıyı hazırladım. Umarım diziyi seversiniz. Bir sonraki yazıda görüşürüz.

16 Mart 2017

Sağlıklı Tırnaklar Için Çözümler

10:51
Selamlarr!! Sizlere sağlıklı ve güzel tırnakları nasıl elde edebileceğiniz hakkında bir yazı hazırladım umarım beğenirsiniz. 
Sağlıklı Tırnak Uzatma
Sirke: Bir miktar sirke ile ılık suyu karıştırdıktan sonra ellerinizi 3-5 dakika içerisinde bekletiniz. Bu uygulamayı haftada iki kere yapmanız sizler için daha iyi olacaktır.
Limon: Suyunu sıkmadan ellerinize masaj yapabilir ya da suyunu ılık su ile karıştırıp içerisinde bekletebilirsiniz.
Zeytinyağı: Ellerinizi 10-15 dakika zeytinyağının içerisinde tutarak hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz haftada 3 kere uygulamanız da fayda edecektir. 
Tırnak Kırılmasına Çözümler
Avokado Yağı: Tırnaklara masaj yaparak yedirin. Her akşam yatmadan önce yapmanız halinde etkisini göreceksinizdir.
Karbonat: 1 çay kaşığı karbonat ile 1 bardak ılık suyu karıştırıp ellerinizi 10 dakika içerisinde bekletiniz. Düzenli olarak her gün uygulamalısınız. 
Tırnak Beyazlatma
Karbonat ve Limon: 1 çay kaşığı karbonat ile bir buçuk tatlı kaşığı limonu karıştırıp tırnaklara masaj yaparak uygulayın 15 dakika bekledikten sonra ılık suda yıkayın. Her gün yapmanız tavsiye edilir.
Bildiklerimi sizlerle paylaştım umarım işinize yarayabilir. İyi akşamlarr... 

8 Mart 2017

Spring Icons Selected By The Weeknd

09:17
Aralık ayının ortasında yayınladığım yazımda H&M'in ilkbahar erkek koleksiyonu için parçalar seçeceğinden bahsetmiştim. Bu parçaları şu an tüm H&M mağazalarında bulabilirsiniz. The Weeknd'in stilini yansıtan parçalar olduğunu söyleyebilirim. Yazının sonlarına doğru siz de benimle aynı fikirde olacağınızdan eminim.
Koleksiyon, The Weeknd'in kendi koleksiyonunun tıpatıp aynısı diyebilirim. Zaten "XO" simgesi Gossip Girl'den sonra The Weeknd'in üstüne yapıştı diyebilirim. Koleksiyon genel bir koleksiyon yani genel dediğim, koleksiyonda satışa çıkan üst parçaların her iki cinsiyette giyebilir. Ayakkabı ve pantolonda beden sıkıntısını pas geçtim. Ben yeterli buldum hatta koleksiyonu bu kadar iyi beklemiyordum. Lafı daha fazla uzatmadan koleksiyona geçiyorum.
 Yaklaşık son iki sezondur moda olan bomber ceketleri erkekler de sık bir şekilde kullanmaya başladı. Bu koleksiyonda bomber yerine ona aşırı benzeyen "pilot ceketleri" var. Soldaki fotoğraftaki parça ne yazık ki Türkiye'de satışa çıkmadı. Sağdaki bej renk ceket ise 119 TL. Arkasında kocaman bir adet "XO" simgesi mevcut.
Soldaki gömlek ceket koleksiyonda en dikkatimi çeken parça oldu. Suni süet olan bu gömlek cekete cidden bayıldım. Fiyatı 100 TL. Sağdaki deri ceketi sevdim ama o da burada satışa sunulmadı. 
 Solda bir adet dedektif kabanımız var. O da burada satışa çıkmayan diğer parçalardan biri. Sağdaki viskoslu gabardin ceket böyle içine tişört giyebileceğiniz ceketlerden. Hani o spor ve şıklığın tam ortasında durulan tarz işte. Fiyatı 200 lira. 
 İki pantolon orasındaki fark, birisinin chino diğerinin pamuklu gabardin olması. Soldaki chino bol kesim, gabardin olan dar kesim. Chino 80 lira, gabardin 100 lira.
 Soldaki pantolon beli lastikli paçaları dar. Takım pantolonu olarak geçiyor. Fiyatı 80 lira. Sağdaki siyah kısa paça ve dar kesim pantolon. Beli normal yüksek bel değil. Fiyatı 100 lira.
Bildiğimiz basic tişört yukarıdakiler. 
Yeşil olanın cebi var. Kolları ve etek ucu dikişsiz ikisinin de. 
40 tele ikisi.
Koleksiyonda en sevdiğim parçalara geldik<333 80="" ald="" alsayd="" ama="" aplikeli.="" arkas="" b="" bedenini="" ben="" bir="" cidden.="" d="" da="" de="" diye="" duruyor="" emanet="" eycik="" gibi="" gri="" kalbi="" ke="" kisi="" lira.="" m.="" m="" n="" nd="" nda="" ndan="" olan="" p="" sevdim.="" siyah="" sonras="" sweatshirtler.="" var="" xs="" xsdan="" y="" yar="" yaz="" yazarken="" yle="" yok.="">
Kapüşonlunun kol detayları burada fazla, arkasında bir şey yok. Bunu o deri ceketle kombinlemişler bayıldım. Diğer sweatshirtlerle aynı fiyatta 80 lira. Ayakkabı ne yazık ki satışa çıkmamış burada. Ben rengini sevdim. 
 The Weeknd'in hünerlerini gördük efenim. Daha önce moda ile iç içe olduğunu Kanye West'in Yeezy koleksiyonunun ilk sezonunun modelliğini yapmıştı. Kendi ürünleri falan derken marka işbirliğine gelmesi güzel bir şey. Ne diyelim böyle işbirliklerin devamı daha gelecek gibi. 
Birkaç güne -tahmini 2 veya 3- TommyxGiGi yazısı gelecek. 
Öpüyorum hepinizi, bir sonraki görüşürüz.


2 Mart 2017

O Bir Prenses: Prenses Sofia

08:07
Uzun zamandır yazmadığım, yazmayı en çok özlediğim kısma geldik. İsveç Kraliyet Ailesi'nden aldım gazı gidiyorum tam gaz. Görümcelerini yazdıktan sonra sıra ailemizin son gelininde bence sıra. 
Sofia, 6 Aralık 1984'te Danderyd'de doğdu. Sofia, 2004 yılında Slitz isimli erkek dergisine verdiği üstsüz yılana sarılmış pozlarla olay olmuştu. Daha sonra New York'a taşınıp orada muhasebe okuyan Sofia o dönem aldığı yoga dersleriyle yoga öğretmeni statüsüne ulaştı. 2009 yılında Ghana'ya giderek gönüllü olarak çalıştı.
20 yaşında modellik yapmaya başladı. Yarı çıplak ve bikinili pozlarıyla aileye layık olmadığı, para için prensle birlikte olduğu konuşuluyordu. Paradise Otel isimli reality show'da giyimiyle olsun geçmişi çok eleştirildi. Dövmelerinin çoğunu sildirdi ve eski yaşamını geride bıraktı diyebiliriz.
Prens Carl Philip ile 2010 yılında restaurantta tanışmışlar. 
Çift 13 Haziran 2015'te evlendi.
Sofia'nın gelinliği oldukça sade ve zarif. Gelinliğin tasarımcısı İsveçli tasarımcı Ida Sjöstedt'e ait. Görümcesi Prenses Victoria da İsveçli bir tasarımcının gelinliğini giymişti hatırlarsanız. 
Sofia'nın yüzüğü
Klasik aile fotoğrafımız
Öndeki iki kız tam gıybet yapıyorlarmış gibi duruyor gasdhjk allam tatlılıklara bak.
15 Ekim 2015'te çiftin ilk bebeklerini nisan ayında doğacağı duyuruldu. 19 Nisan 2016'da oğulları Prens Alexander doğdu.
Ya aşırı tatlı doyamadım bir fotoğraf daha koydum. Nasıl bakmış kameraya ya dashjfkl çok şeker.
Gala yemeklerinde aynı model elbise kullanmamasını sevdim. Payetli ve şifon -olması lazım- farklı farklı elbise modelleri giymekten çekinmiyor.
Gala yemeklerinde farklı renkler kullanmayı seven Sofia'yı yukarıda üç farklı kumaştan yapılmış elbiselerle görüyoruz. İlki biraz gelinin görümcesi elbisesine benzese de ikinci elbisenin rengi ve üçüncü elbisenin prensesliği ona çok yakışmış.
Şarap rengi elbisesini çok yakıştırdım. Ten rengiyle çok uyumlu. Nude tonlarda kullandığı elbiseleri ve ayakkabıları da Sofia'ya ayrı yakıştığı kesin. Ben üçüncü kombinini çok beğendim. 
Nude tonlar dışında mavinin de birçok tonunu kullanmayı seviyor diyebiliriz. Koyu maviden bebek mavisine, bebek mavisinden laciverte bence mavi de Sofia'ya yakışan renklerden. İkinci fotoğraftaki bebe mavisi elbisesinin kesimini ve detaylarını beğendim. Üçüncü fotoğraftaki elbisesinde olan dekolteyi de sevdim. Prensesler de dekolte giyebilir, duh.
Yemeklerde diz boyunda elbise kullanan Sofia'nın değişmez tercihi nude stilettolar bence. Bir sürü kombininde o stilettolar ile karşılaşmak mümkün. Yemeklerde abartıya kaçmayan kombinlerle karşımızda.
Beyaz tonlarını kullanmayı sevdiğini söyleyebiliriz. Genelde bu tonlara herkesin tercih ettiği siyah bir ayakkabı ve çanta ile tamamlamış. Sade ve şık olduğunu söyleyebilirim.
Böyle elbise dışında birkaç fotoğrafını eklemek istedim. Günlük tarzında daha çok dar pantolon ve düz taban ayakkabı görüyoruz. 
Saç aksesuarı olarak genelde nude tonlar kullanan Sofia abartılı aksesuarları kullanmaktan kaçıyor. Daha sade ve zarif aksesuarlar kullanıyor bazen de kullanmıyor.
Son fotoğraf olarak düğünden bu kareyi koyarak veda ediyorum. Ya çok aşırı kıskandım şu an. İsveç Kraliyet Ailesi'nin prenseslerini bitirdim valla. Diğer yazıda bakalım kimi yazacağım jahsgdjhk daha ben de bilmiyorum ama olsundu. Bu yazı ne zamandır hazırdı ama sadece birkaç yazı eksikti tamamlayasım yoktu ama söz vermiştim ondan biraz zamanda sarkma oldu. Umarım sorun olmaz ashdjkl hepinizi öpüyorum,  bir sonraki yazıda görüşürüz. 

Bumerang - Yazarkafe

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar