22 Mart 2017

Dizi Önerisi: Big Little Lies

Aşırı heycanlıyım gerçekten son haftarda pazartesini iple çekme nedenimi sizinle paylaştığım için.
Dizi ve film önerilerini genelde aylara serpmeyi tercih ediyorum. Aslında bu yazıya başlamadan önce başka bir diziden bahsedecektim, hatta bu yüzden ismini kimseye söylemedim, ama dizi bir süre sonra beni sıktı ve devam etmedim. Bir gün edeceğim de o gün ne zaman gelir bilmiyorum.
Dizimizin adı Big Little Lies.
Birkaç gün önce yayınlanalı 1 ay oldu evet. Taze kan ama bir bölüm izleyip ayyy öneriyim bari diye düşünerek yazmak istemedim.
Dizimiz küçük bir sahil kasabasında geçiyor. Güçlü anneler, sevimli çocuklar bol bol ön planda. 
Konusu ise, dışarıdan bakıldığında mükemmel görünen hayatlarının bir cinayetle bağdaştırılması ve gelişen olaylar diyebilirim. Dizide flashback sahneleri var. Birazcık Pretty Little Lies'ı size çağrıştırdı biliyorum ama bu mini diziyi bence daha çok seveceksiniz. Dizide bir anda eski kocan, yakışıklı ama öfke kontrolü olamayan kocan, çocuğunun adaptasyon dönemi, kasabaya yeni gelmiş bekar anne çıkıyor. 
Dizinin aynı ismi paylaştığı Liane Moriarty'nin romanından uyarlama. Yönetmeni ise Dallas Buyers Club'dan yakından tanıdığınız Jean-Marc Vallée. 

Dizinin genelde, TVShowTime'da okuduğum kadarıyla yani, sen sevilen karakteri Madeline. Madeline sevecek ve sıcakkanlı bir karakter. Eski kocasının sürekli karşısına çıkması, kızının ergenliği, kasabada olan olaylar falan derken o an ki tepkileri sizi epey güldürecek. Reese Witherspon'u tanıyanlar bilir 2005 yılında Sınırları Aşmak ile Oscar'ı eve götürmüştür.
Celeste kasabanın en çok kıskanılan karakteri diyebilirim. Kariyerini evliliği için son vermiş güçlü bir kadın. Kocasıyla olan aralarındaki yaş farkı -kendisinin küçük biriyle evlenmesi- kasabanın en çok konuşulan olaylarından bir tanesi. Nicole Kidman gerçekten rolü iyi oynuyor.
Kasabaya yeni taşınan Jane bekar bir anne. Oğlu Ziggy'nin adaptasyon döneminde yaşadıkları ve geçmişi peşini bırakmıyor diyebilirim. Normalde Shailene Woodley'i sevmem. Ağlaması falan gerçekten sinirlerimi bozar ama Jane rolü farklı bir rol. Uyuz olmadığım rollerinden bir tanesi.
Dizideki en hırslı ve kariyer olarak en başarılı kadını Reneta. İdeal bir anne kızının mutluluğu için çabalıyor. Hırslı bir anne. Reneta'yı Laura Dern canlandırıyor.

Gelelim sinsi gibi görünen bir diğer karaktere. Aslında emin değilim iki bölüm izleyemedim sinsilik var mı, yok mu bilmiyorum. Spoiler vermedim yani. Bonnie yogadır meditasyondur kendini böyle salmış bir insan. Özgür ruhlu bir kişiliği var, giyimi güzel seviyorum. Madaline'in eski kocasının yaşça küçük yeni eşi. Zoe Kravitz canlandırıyor Bonnie rolünü.
Gelelim bu yazıda yazmak için iple çektiğim karaktere. Bayanlar ve baylar karşınızda Perry. Eric Northman değil arkadaşlar. Perry, Celeste'in yaşça küçük olan kocası. Kendisi sürekli seyahatlere çıkar. Böyle temiz yüzlü biri olduğuna bakmayın ne kadar çok Alexander Skarsgard'ı sevseniz bile karakteri sevemiyorsunuz. Çünküsü yok çünküsü olursa spoilera giriyor.
Gelelim dizimizdeki bir başka erkek karaktere. Ed'in mesleğini tam olarak hatırlamıyorum. Madeline'in yeni kocası ve tam aşağıdaki bıdığın babası. Çok değişik bir karaktere benziyor yani davranışları ve bana bazı mimikleri ürpertici geldi. Adam Scott canlandırıyor Ed rolünü. Ama Adam, burada Survivor'a katılan yarışmacılar gibi. Sakal saç falan.
Gelelim dizideki en havalı çocuğa. Aslında dizideki her çocuk çok şeker ama Chloe bir müzik dehası! Annesine o kadar benziyor ki, müzik konusundan bahsetmiyorum, küçük bir Madeline görüyoruz Chloe'nin sahnelerinde. Chloe rolünü, Darby Camp canlandırıyor.
Dizi bir HBO dizisi. HBO dizileri genellikle cüretkar olur. Bazı sahneleri size, "Evet bu bir HBO dizisi." dedirtebilir. Ben bir saat içinde o kadar karakteri konu edinmesini, cinayetin hala nasıl ve kim tarafından yapıldığının belli olmayışını sevdim. Dizi bir sahil kasabasında geçtiği için okyanus sesleri ve görüntülerini görünce kıskanacaksınızdır. Yani karakterlerin evi okyanusa bakıyor.
Dizinin posteri
Dizinin fragmanını da ekleyip gidiyorum. Bu aralar oturup hiç yazasım gelmedi bir şey. Bugün de size karşı mahçup olmamak için bu yazıyı hazırladım. Umarım diziyi seversiniz. Bir sonraki yazıda görüşürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar