26 Kasım 2016

Dizi Önerisi: The Crown

06:35
Herkese iyi haftasonları, haftasonunda yapacak hiçbir şeyiniz yoksa Netflix'in son dizisi The Crown'u bitirebilirsiniz, diyerekten yazıya başlıyorum.


The Crown, tarihi dram dizisi. Senaristinin Peter Morgan olan bu dizi Orijinal bir Netflix dizisi. Netflix hatta birçok dizi sitesinde 10 bölümü 4 Kasım'da yayınlandı. Ben bu diziyi ilk açıklandığı günden beri bekliyorum diyebilirim. Kraliyet ailesi özellikle İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan bu dizi benim epey bir ilgimi çekti diyebilirim. Özellikle oyuncu seçimleri çok doğru olmuş. Oyuncular, karakterlerin geçmişteki haline aşırı derecede benziyor. 
Dizi, Kraliçe II. Elizabeth'in hükümdarlığını ele alıyor. İlk sezonda 1947 ve 1955 yıllarını izliyoruz.


Kraliçe Elizabeth'i Being Human dizisinden tanıdığımız Claire Foy, Prens Philip'i ise Doctor Who'dan tanıdığımız 11. Doktor Matt Smith canlandırıyor. 


Yazıda özellikle değinmek istediğim konu Matt Smith. İyi ki Prens Philip rolünü ona vermişler diye dua edebilirim. O kadar karizmatik ki... dizi onun için bile izlenir.


Dizide en etkilendiğim kısım Kral VI. George'un Philip'le Elizabeth hakkında konuştuğu bölüm oldu. İzlerken istemsiz gözlerim doldu diyebilirim.


Dizinin posteri.

Gitmeden fragmanı aşağıya ekliyorum. Bence dönem dizisi ve İngiliz aksanı seviyorsanız bu diziye bayılacaksınız.

25 Kasım 2016

Saç Problemlerine Basit Çözümler

06:38
Merhabalar !! Bugün sizlere saç problemlerine yararlı çözüm yollarını anlatmak istedim. 


Uzamayan saçlar için;

Badem yağı belki de en bilinen çözüm yollarından biri. Kullandığınız şampuanın içine yağı katarak kullana bilirsiniz. Ancak hazırladığınız şampuanı kullanmadan önce iyice karıştırın.

Zeytinyağı sadece uzamayan saçlar için değil kepekli, kırık saçlar için de birebir çözüm yoludur. Saçlarınızı ilk yıkamadan sonra saç diplerine iyice masaj yaparak uygulayın ve yarım saat sonra saçlarınızı yıkayın. 

Hindistan cevizi yağı hafif bir ısıtmadan sonra temiz nemli saç diplerine daha sonra tüm saça masaj yaparak uygulayın. Yarım saat sonra saçlarınızı yıkayarak temizleyin.

Amaan ben yağla falan uğraşamam diyorsanız saçlarını yatmadan önce ve sabahları tarayın kan akışını hızlandırır. Saç diplerine masaj da bir diğer yoludur.  

Saçlarınızın dökülmesini engellemek istiyorsanız banyoda taramak saçlarınıza iyi gelir ve saç dökülmelerini azaltır.


Kırık saçlar; 

Saçlarınızı düzenli olarak kestirmekle başlayabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağı dediğim gibi saçları nemlendirir ve güçlendirir. Saç diplerinden uçlara masaj yaparak uyguladıktan sonra yıkayıp tarayın ve bu bakımı düzenli olarak yapın etkisini görüceksiniz.



Yanan - Yıpranan saçlar için;

Gerekli malzemeler hindistan cevizi yağı ve bir adet yumurta. İki malzemeyi iyice karıştırıp saçınıza uygulayın daha sonra saçlarınıza bone takın ve yarım saat bekledikten sonra tarakla tarayın ve yıkayın hafta da iki kere yaparak saçlarınızı eski görünümüne getirebilirsiniz.

Yanan saçları geri kazanmak için saçlarınızı kestirmek ve uzun süre boya yapmamakta bir çözüm yoludur.



Bildiğim bütün yöntemleri sizlere aktardım umarım işinize yarar ve beğenirsiniz iyi günlerr...

20 Kasım 2016

Sonbahar Stilini Tamamla

06:35
Herkese tekrardan merhaba! Bugün sonbahar daha bitmeden havalar aşırı soğumadan kullanabileceğiniz sonbahar modasına uygun üst giyim parçaları seçtim.


Umarım seversiniz :d diyerekten başlıyorum.


Baggy Denim Ceket
Bu kot ceketler bana 90lı yılları hatırlatıyor. Rahat ve şık görünen bu ceket göründüğü gibi rahat ve şık. Erkek arkadaşınızın bol kot ceketi varsa eğer size güzel bir  baggy ceket olabilir.


Bomber Ceket

Bu sezonun favori ceketlerinden biri de bomber. Yaka detayı, boyunun kısa olması ve size bir beden büyük gibi görünmesi bence hoş bir görüntü ortaya çıkarıyor. Sonbaharın güneşli ve sıcak günlerinin arkadaşı olan bu ceket bence harika.


Panço
Geçen sezonun sonbahar stilinde en çok gördüğümüz parçalardan biri de panço. Burberry'nin pançolarına bayılıyorum fakat 4 bin lira. İsminin ve soy isminin baş harflerini de yazdırmak istediğinde 5 bine yaklaşıyor fiyat. Parası olan arkadaşları linke bekliyoruz.


Uzun Kaban
Hem spor hem şık gösteren uzun kabanlara bayıldım. Benim de bu tarz kabanım var ama boyu dizüstü. Bu tarz uzun kabanların bilek boyu olanı da güzel oluyor. Ayrıca dar kesim yerine bol kesim olanlarını da deneyin seveceğinizden eminim.


Trençkot
Eskiye göre bizde trençkot giyimi azaldı gibi. Bir ara fena patlamıştı herkes Buberry'nin trençkotlarının benzerlerini giyiyordu. Alternatif renklerini de sevdim. Spor ve şık kombinlerin önemli bir parçası.


Parka
Yaklaşık iki sezondur moda olan parkalar sonbahar için ideal diyebilirim. Ben yurtdışından almıştım ve severek giyiyorum hatta en yakın arkadaşımda da var. Çevrenizde çoğu kişide bulunan parkalar sonbaharın en kilit parçası diyebilirim.



Duster
Yazı için fotoğrafları önceden ayarladığım için tam kasım ayına uymayan bir parça diyebilirim. Eylül ve ekim aylarında veya ilkbahar döneminde giyilebilir şık bir parça ama şu sıralar giyersek donarız :( o ayrı.


Peacoat
Amerikan denizcilerin üniformasından esinlenerek üretilen lacivert kaban sizi daima şık gösterecek.



Blazer
Basic tişört giydiğinizde bile sizi şık gösteren tek parça blazerdır. Fakat kasım soğuğunda blazer giyip sokağa çıkılmaz bence. Çünkü bu yazıyı yazarken bile üşüyorum. Eylül ekim aylarının üşütmeyen günlerinde rahatlıkla giyip çıkabilirsiniz kızlarcım.



Kolej Ceketi


Bir aralar aşırı moda olan kolej ceketlerinin modası şu sıralar durgun diyebilirim. Eskiden herkes giyiyordu ve pişti olma şansınız da yüksekti fakat artık giyen sayısı azaldığı için gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz. 




Rüzgarlık
Havaların az soğuk olduğu zamanlarda giyebilecek aşırı rahat bir parça. İnce olduğundan sonbaharın her anında giyilebilecek parça değil.




Sonunda yazı bitti jkasdkl ya biraz uzun sürdü yayınlamam ondan özür dilerim .dd umarım sevmişsindir. 

13 Kasım 2016

O Zaman "Netflix and Chill"

11:59
Türkiye'ye gelsin diye beklerken çürüdüğümüz Netflix 22 Eylül'de resmi olarak ülkemizde kullanıma sunuldu diyebiliriz. Ben daha yeni üye olduğum için bu yazı gecikti diyebilirim.


Netflix nedir?


Netflix'e üye olmanın üç seçeneği var. Temel, standart ve özel. Temel özellikte HD yayın yok sadece 1 yerde izlenebilir, özelde ise ultra HD yayını var 4 yerden aynı anda izlenebilir. 
Standartta ise HD yayını var ve aynı anda 2 yerden izlenebilir. Ben standartı seçtim bana en mantıklı gelen bu seçenekti.
Aylık ücretler ise Netflix ilk çıktığında açıklanan fiyatlar değil.  İlk açıklanan fiyatlar USD'ye göre açıklanmıştı ve cidden pahalıydı. Şimdi ise 16 liradan başlıyor. Bence fiyatlar uygun.


Paketinizi seçtikten sonra ödeme bilgilerinizi giriyorsunuz.


Ödeme bilgilerinizi girdikten sonra üyeliğiniz onay beklemeden başlıyor. Üyeliğinizin ilk ayı ücretsiz. Ücretsiz döneminiz bitmeden üç gün önce uyarıcı mail geliyor üyeliğinizi iptal etmek isterseniz diye.


Netflix, sevdiğiniz veya izlemek istediğiniz dizi ve filmleri seçmenizi istiyor. 


Bu sayede anasayfayı kişiye özel ayarlıyor.


Kişiye özel anasayfa yukarıda gördüğünüz gibi. Öncelikle içerik zengin Türkiye'de yakşalık 700 tane içerik var. Yeni içerikler de ekleniyor. Kaliteli filmler de mevcut. Ana ekran oldukça uzun ama çok ekran görüntüsünü sevmezsiniz diye sadece birini ekledim.
 Sayfanın alt taraflarında sevebileceğiniz içerikleri ve izlediğiniz içeriklerin benzerlerini tavsiye ediyor.



Netflix kesinlikle çocukları ve hala kendini çocuk gibi hissedenleri seviyor. Çocuk kategorisindeki içeriklere bayıldım. Sabah kalktığım gibi Pokemon izledim akşam yemek yerken de My Little Pony. Animasyon severler için cidden çok iyi içerikleri olan bir kategori.


Netflix'in orijinal serilerinde Türkçe dublaj seçeneği mevcut. Diğer içeriklerin genelinde var. Yavaş yavaş hepsine eklenir diye düşünüyorum.


O zaman ne diyoruz, "Netflix and Chill" ;) hkjlkşad ay tamam tamam olan var olmayan var sonuçta. 



Üye olma sürecim ve içerikler hakkında fotoğraflarla bilgi verdiğim bir yazı oldu diyebilirim. Umarım yardımcı size olmuşumdur. Sorularınız varsa yorumlarınızı bekliyorum, yardımcı olmayı çok isterim. Öptüm xoxo.

11 Kasım 2016

Film Önerisi: Nerve

12:20
Oyuncu musun? Gözlemci mi?


Herkese tekrardan merhaba. Uzun bir aradan sonra size kaliteli bir film önerisiyle geldim. 
Nerve, 26 Ağustos'ta vizyona giren bir 2016 filmi. Film, gençleri internetin ve popüler kavramlarının nasıl etkilediği hakkında bizi gerçeklerle yüzleştiriyor diyebiliriz.



Filmi sinemada izlemiştim ve filmden çıktığımda snapchatte size önermiştim. Kesinlikle, soundtrack ve ışıklar efsaneydi. İzlediğim en iyi gençlik filmlerinden biri.


Başrollerde Emma Roberts ve Dave Franco var. Emma Roberts'a bu rolleri çok yakıştırıyorum, Dave zaten tek aşkım desem yeridir. 
Hatta filmden sonra böyle çılgınca şeyler yaparken arka fonda çalacak şarkılar için bir Spotify listesi oluşturdum siz de dinlersiniz diye linki ekliyorum.

Filmin posterleri.


Filmin fragmanı da eklerim umarım filmi seversiniz. Filmi izledikten sonra düşüncelerinizi veya daha önce izleyenler film hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak bırakırsanız çok mutlu olurum.

9 Kasım 2016

Kore Ürün Tanıtımı

08:11

Merhabalarr !! Bugün sizlerle denediğim ve memnun kaldığım Kore ürünlerini tanıtacağım. 
Son zamanlarda Kore ürünlerinin çok rövanşta olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur. Bende merakımdan alıp denemeye karar verdim ve deneyimlerimi sizlerle de paylaşmak istedim.


Watsons'dan aldığım burun bandı içerisinde bulundurduğu kömür tozundan dolayı fazla yağı ve kiri temizleyerek ciltte güzel bir etki yaratıyor. Bir kutuda on adet burun bandı bulunmakta isterseniz haftada iki gün yapın isterseniz her gün ben her gün yapıyorum ve gayet memnum. Ayrıca bant özelliğindekiler küçük tüyleri çeker ancak bu ürünün öyle bir sıkıntısı da yok.



SNP Animal yüz maskeleri almasamda olurmuş dediklerimden almadan önce fazla bir bilgim yoktu daha çok “Ayy bunlar ne şeker şeylermiş bunlardan da alıyım nasıl olsa indirim ihihih” kafasında aldığım maskelerdi aldığıma pişman da olmadım çünkü eğlenceliydi. her neyse. Bütün maske çeşitlerini almadım Rabbit whitening face art mask yani tavşan desenli ile Animal otter aqua mask; su samuru desenli maskeyi aldım.



 Tavşan desenli maske beyazlatıcı özellikte bir maske ikinci denememde etkisini gördüm ama bir daha alacağım bir maske değil açıkçası.


Su samuru desenli maske nemlendirici özelliği olan bir maske ve benim cildim yağlı bir özellikte bu yüzden bir kere yapıp bıraktım ama sizin cildiniz kuru bir özellikte ise yapmanızı tavsiye ederim.


Kullandığım Kore ürünleri bu kadardı denediğim ve beğendiğim ürünler halinde   tanıtım yazıları yazmaya devam edeceğim. Hepinize iyi günler dilerim...

8 Kasım 2016

Yılbası: The Tale of Thomas Burberry

10:55
Yeni yıl yaklaşıyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla markaların birkaçı Burberry geçen seneden farklı bir reklam filmiyle karşımıza çıktı bu sene.


Burberry bu Noel 160. yılını kutlayacağı için geçen seneye göre daha ilham verici bir kampanya hazırlamış. Burberry'nin kreatif direktörü Christopher Bailey, "160. yılımızı kutlarken Thomas Burberry'nin de hikayesini kendi kelimelerimizle anlatmak istedik," dedi. Reklam filmi, İngiliz yönetmen Asif Kapadia tarafından yönetildi. Filmin kadrosunda ise Sienna Miller, Lily James, Domhnall Gleeson ve Dominic West var.




Diğer markaların da çıkardığı kampanyalar olursa başlığa "Yılbaşı" diye belirteceğim.



6 Kasım 2016

Seri Tavsiyesi: Mara Dyer

05:38
 Selamlarr ! Uzun zamandır yazı yazmıyordum ve bende açılışı seri tanıtımıyla yapmak istedim umarım yazıyı beğenirsiniz.



Bu seriye başlamak istememin en büyük sebebi ilk çıktığında takip ettiğim bookstagram sahipleri tarafından çok beğenilmesiydi daha sonra kitabın tanıtımını okuduğumda uzun süredir gerilim tarzı bir kitap olmadığımı fark ettim ve hemen aldım. 



İlk sayfalarda gizemli başlarken ilerleyen sayfalarda lise hikayelerine benzemesi beni korkuttu ama kitabın ortasında olaylar çoğaldı ve üstüne gizemli yeteneklerde eklendi. İlk kitapta ilgimi çeken karakter Noah olsada  iki ve üçüncü kitapta tamamen Mara'ya yöneldim çünkü bir süre sonra onun soğukluğu ve çevresine karşı olan gizemi daha çok dikkatimi çekti. 

Seride en çok sevdiğim şeyse kitap da ki soğuk ve kötülük taşıyan karakterin kız olmasaydı çünkü okuduğum çoğu kitabın soğuk ve kötü karakteri erkekti ama bu kitap sürekli olarak dengeleri yıktığı gibi bu alışagelmişliğide yıktı. Kötülük taşıyan bir karakter dediğim için sakın Mara'nın kötü biri olduğunu düşünmeyin o sadece taşıdığı genlerden dolayı karanlıktan el sallayan bir kız. 

Seri sadece Mara ve Noah'ı da kapsamıyor kitapta bir çok karakter var ve hepsi birbirinden değişik ruhlu insanlar. İkinci kitap biraz hayallerimi yıksa da seriye karşı olan merakımı hiç bitirmedi diyebilirim. 

Üçüncü kitap sonlara doğru daha çok merak uyandırıcıydı. Ama şunu söylemek isterim ki “azıcık ileri gidiyim bakıyım ne oluyor” diyipte ilerki sayfalara ilerlemeyin ben böyle bir hataya düştüm ve yanlış şeyler anlayıp son kitabı bir türlü bitiremedim bu da böyle bir iğrenç kitap anımdır her neyse. 

Eğer bookstagram takip ediyorsanız ve takip ettiğiniz kişi seriyi okumuşsa birinci kitap çok iyidi ikide batmaya başladı ve üçte azıcık toparladı gibi yorumlar görebilirsiniz bu gerçekten doğru ancak serinin değişik bir büyüsü var ve tamamen bitirmeden bırakmak istemiyorsunuz yani ben öyle hissettim. Ama aldığınız da pişman olmayacağınız bir seridir ki bunuda belirtiyim. 

Daha çok kitabın duygusunu anlattım çünkü içerik kısmını ne zaman anlatsam anlıyorum ki hunharca spoiler veriyorum. Ama kitabın açıklamasını aşağıya bırakıyorum.


Eksik Parça:
Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere… 

Bıçak Sırtı:
Mara Dyer bir zamanlar geçmişinden kaçabileceğini sanıyordu. Ama kaçamayacaktı. Sorunları kendi kafasında yarattığını düşünüyordu. Ama yanılıyordu. Yaşadığı onca şeyden sonra, sevdiği çocuğun artık sır saklayamayacağına inanıyordu. Ama aldanıyordu. Gerçekler ortaya çıkmaya ve seçimler ölümcül sonuçlar doğurmaya başladığında Mara bu karmaşadan aklını yitirmeden çıkmayı başarabilecek mi?


Akıl Çıkmazı:
Mara Dyer kendisine söylenen yalanların ardında daha fazlası olduğuna inanıyordu. Ve haklıydı. Gerçeğin peşinden giderken yolun sonunda ne bulacağını düşünmekten kendini alamıyordu. Ama bundan vazgeçmeliydi. İntikam için daha ne kadar ileri gitmesi gerektiğini bilmiyordu. Yakında öğrenecekti. Sadakat ihanete, suçluluk masumiyete dönüşürken Mara Dyer'ın hikâyesinin nefes kesici sonunda kader ile şans çatışıyor… Yüzleşme zamanı geldi.


1 Kasım 2016

Levi's x Chiara Ferragni

10:03
Merhaba :d biliyorum bu sonbahar bol bol tasarım işbirliği gördünüz. Fakat paylaşamadan edemiyorum hoşuma gitti bu işbirlik :( belki siz de seversiniz diye yazayım dedim. 


Ünlü İtalyan blogger ve tasarımcı Chiara Ferragni bu sefer kendi markası için değil, Levi's için tasarladı. Chiara bu işbirlikte, Levi's'ın klasik 501 jeanlerine kendine has tarzıyla yorumlamış diyebilirim.
İşbirliğinde iki tane jean modeli var.


İlk jean modeli dizlerden ve arka ceplerden yıpratılmış. Paçaları dikişsiz ve arka cepte minik bir kalp işlemesi var. Hafif streçli kalın kumaş.


Sol diz yıpratılmış, bandana kemerli ve arka cepte bandana esintili. Dikişsiz paça ve hafif streçli kalın kumaş.

İkisi arasındaki fark sadece detaylar diyebilirim.




501 Jeanler bu işbirliğine özel kişileştirilerek tasarlandı. Diz detayları, kalp işlemesi ve bandana 501 ruhuyla birleşince ortaya güzel bir işbirliği çıkmış diyebilirim.


İşbirliği hakkında video:






Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar