6 Kasım 2016

Seri Tavsiyesi: Mara Dyer

 Selamlarr ! Uzun zamandır yazı yazmıyordum ve bende açılışı seri tanıtımıyla yapmak istedim umarım yazıyı beğenirsiniz.



Bu seriye başlamak istememin en büyük sebebi ilk çıktığında takip ettiğim bookstagram sahipleri tarafından çok beğenilmesiydi daha sonra kitabın tanıtımını okuduğumda uzun süredir gerilim tarzı bir kitap olmadığımı fark ettim ve hemen aldım. 



İlk sayfalarda gizemli başlarken ilerleyen sayfalarda lise hikayelerine benzemesi beni korkuttu ama kitabın ortasında olaylar çoğaldı ve üstüne gizemli yeteneklerde eklendi. İlk kitapta ilgimi çeken karakter Noah olsada  iki ve üçüncü kitapta tamamen Mara'ya yöneldim çünkü bir süre sonra onun soğukluğu ve çevresine karşı olan gizemi daha çok dikkatimi çekti. 

Seride en çok sevdiğim şeyse kitap da ki soğuk ve kötülük taşıyan karakterin kız olmasaydı çünkü okuduğum çoğu kitabın soğuk ve kötü karakteri erkekti ama bu kitap sürekli olarak dengeleri yıktığı gibi bu alışagelmişliğide yıktı. Kötülük taşıyan bir karakter dediğim için sakın Mara'nın kötü biri olduğunu düşünmeyin o sadece taşıdığı genlerden dolayı karanlıktan el sallayan bir kız. 

Seri sadece Mara ve Noah'ı da kapsamıyor kitapta bir çok karakter var ve hepsi birbirinden değişik ruhlu insanlar. İkinci kitap biraz hayallerimi yıksa da seriye karşı olan merakımı hiç bitirmedi diyebilirim. 

Üçüncü kitap sonlara doğru daha çok merak uyandırıcıydı. Ama şunu söylemek isterim ki “azıcık ileri gidiyim bakıyım ne oluyor” diyipte ilerki sayfalara ilerlemeyin ben böyle bir hataya düştüm ve yanlış şeyler anlayıp son kitabı bir türlü bitiremedim bu da böyle bir iğrenç kitap anımdır her neyse. 

Eğer bookstagram takip ediyorsanız ve takip ettiğiniz kişi seriyi okumuşsa birinci kitap çok iyidi ikide batmaya başladı ve üçte azıcık toparladı gibi yorumlar görebilirsiniz bu gerçekten doğru ancak serinin değişik bir büyüsü var ve tamamen bitirmeden bırakmak istemiyorsunuz yani ben öyle hissettim. Ama aldığınız da pişman olmayacağınız bir seridir ki bunuda belirtiyim. 

Daha çok kitabın duygusunu anlattım çünkü içerik kısmını ne zaman anlatsam anlıyorum ki hunharca spoiler veriyorum. Ama kitabın açıklamasını aşağıya bırakıyorum.


Eksik Parça:
Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere… 

Bıçak Sırtı:
Mara Dyer bir zamanlar geçmişinden kaçabileceğini sanıyordu. Ama kaçamayacaktı. Sorunları kendi kafasında yarattığını düşünüyordu. Ama yanılıyordu. Yaşadığı onca şeyden sonra, sevdiği çocuğun artık sır saklayamayacağına inanıyordu. Ama aldanıyordu. Gerçekler ortaya çıkmaya ve seçimler ölümcül sonuçlar doğurmaya başladığında Mara bu karmaşadan aklını yitirmeden çıkmayı başarabilecek mi?


Akıl Çıkmazı:
Mara Dyer kendisine söylenen yalanların ardında daha fazlası olduğuna inanıyordu. Ve haklıydı. Gerçeğin peşinden giderken yolun sonunda ne bulacağını düşünmekten kendini alamıyordu. Ama bundan vazgeçmeliydi. İntikam için daha ne kadar ileri gitmesi gerektiğini bilmiyordu. Yakında öğrenecekti. Sadakat ihanete, suçluluk masumiyete dönüşürken Mara Dyer'ın hikâyesinin nefes kesici sonunda kader ile şans çatışıyor… Yüzleşme zamanı geldi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar