26 Kasım 2016

Dizi Önerisi: The Crown

Herkese iyi haftasonları, haftasonunda yapacak hiçbir şeyiniz yoksa Netflix'in son dizisi The Crown'u bitirebilirsiniz, diyerekten yazıya başlıyorum.


The Crown, tarihi dram dizisi. Senaristinin Peter Morgan olan bu dizi Orijinal bir Netflix dizisi. Netflix hatta birçok dizi sitesinde 10 bölümü 4 Kasım'da yayınlandı. Ben bu diziyi ilk açıklandığı günden beri bekliyorum diyebilirim. Kraliyet ailesi özellikle İngiliz Kraliyet Ailesi'ni konu alan bu dizi benim epey bir ilgimi çekti diyebilirim. Özellikle oyuncu seçimleri çok doğru olmuş. Oyuncular, karakterlerin geçmişteki haline aşırı derecede benziyor. 
Dizi, Kraliçe II. Elizabeth'in hükümdarlığını ele alıyor. İlk sezonda 1947 ve 1955 yıllarını izliyoruz.


Kraliçe Elizabeth'i Being Human dizisinden tanıdığımız Claire Foy, Prens Philip'i ise Doctor Who'dan tanıdığımız 11. Doktor Matt Smith canlandırıyor. 


Yazıda özellikle değinmek istediğim konu Matt Smith. İyi ki Prens Philip rolünü ona vermişler diye dua edebilirim. O kadar karizmatik ki... dizi onun için bile izlenir.


Dizide en etkilendiğim kısım Kral VI. George'un Philip'le Elizabeth hakkında konuştuğu bölüm oldu. İzlerken istemsiz gözlerim doldu diyebilirim.


Dizinin posteri.

Gitmeden fragmanı aşağıya ekliyorum. Bence dönem dizisi ve İngiliz aksanı seviyorsanız bu diziye bayılacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar