13 Kasım 2016

O Zaman "Netflix and Chill"

Türkiye'ye gelsin diye beklerken çürüdüğümüz Netflix 22 Eylül'de resmi olarak ülkemizde kullanıma sunuldu diyebiliriz. Ben daha yeni üye olduğum için bu yazı gecikti diyebilirim.


Netflix nedir?


Netflix'e üye olmanın üç seçeneği var. Temel, standart ve özel. Temel özellikte HD yayın yok sadece 1 yerde izlenebilir, özelde ise ultra HD yayını var 4 yerden aynı anda izlenebilir. 
Standartta ise HD yayını var ve aynı anda 2 yerden izlenebilir. Ben standartı seçtim bana en mantıklı gelen bu seçenekti.
Aylık ücretler ise Netflix ilk çıktığında açıklanan fiyatlar değil.  İlk açıklanan fiyatlar USD'ye göre açıklanmıştı ve cidden pahalıydı. Şimdi ise 16 liradan başlıyor. Bence fiyatlar uygun.


Paketinizi seçtikten sonra ödeme bilgilerinizi giriyorsunuz.


Ödeme bilgilerinizi girdikten sonra üyeliğiniz onay beklemeden başlıyor. Üyeliğinizin ilk ayı ücretsiz. Ücretsiz döneminiz bitmeden üç gün önce uyarıcı mail geliyor üyeliğinizi iptal etmek isterseniz diye.


Netflix, sevdiğiniz veya izlemek istediğiniz dizi ve filmleri seçmenizi istiyor. 


Bu sayede anasayfayı kişiye özel ayarlıyor.


Kişiye özel anasayfa yukarıda gördüğünüz gibi. Öncelikle içerik zengin Türkiye'de yakşalık 700 tane içerik var. Yeni içerikler de ekleniyor. Kaliteli filmler de mevcut. Ana ekran oldukça uzun ama çok ekran görüntüsünü sevmezsiniz diye sadece birini ekledim.
 Sayfanın alt taraflarında sevebileceğiniz içerikleri ve izlediğiniz içeriklerin benzerlerini tavsiye ediyor.



Netflix kesinlikle çocukları ve hala kendini çocuk gibi hissedenleri seviyor. Çocuk kategorisindeki içeriklere bayıldım. Sabah kalktığım gibi Pokemon izledim akşam yemek yerken de My Little Pony. Animasyon severler için cidden çok iyi içerikleri olan bir kategori.


Netflix'in orijinal serilerinde Türkçe dublaj seçeneği mevcut. Diğer içeriklerin genelinde var. Yavaş yavaş hepsine eklenir diye düşünüyorum.


O zaman ne diyoruz, "Netflix and Chill" ;) hkjlkşad ay tamam tamam olan var olmayan var sonuçta. 



Üye olma sürecim ve içerikler hakkında fotoğraflarla bilgi verdiğim bir yazı oldu diyebilirim. Umarım yardımcı size olmuşumdur. Sorularınız varsa yorumlarınızı bekliyorum, yardımcı olmayı çok isterim. Öptüm xoxo.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar