27 Haziran 2016

Daha Mutlu Olmak İçin Küçük Öneriler

12:49

       Herkese merhabalar.Son zamanlarda okul,sınavlar kötü giden arkadaşlık ilişkileri ve toplumsal sorunlar derken bir çoğumuz mutsuz ve hayattan bezmiş haldeyiz ancak kendimizde değiştirebileceğimiz küçük alışkanlıklar ve hayatımıza ekleyeceğimiz yeni uğraşlarla daha mutlu olabilmek mümkün.İşte daha mutlu olmak için küçük öneriler!






1.Düzenli Uyuyun
Yaz gelmişken geç saatlere kadar oturup dizi seyretmek ya da arkadaşlarla sohbet eminim ki uyumaktan daha çekici ancak bunlar yüzünden uykuyu aksatmamalısınız.Araştırmalara göre 8 saat uyumak günü daha mutlu ve enerjik geçirmeniz için geçerli bunun yanında sağlıklı bir ciltte cabası.Ayrıca yatağnızın çevresini dekore etmek size keyifli anlar yaşatabilir.







2.Renkli ve Desenli Çoraplar Giyin
  Çoraplar çoğumuz için önemsiz ancak renkli çoraplar giymek ve çoraplarınızın modaya uygun olması çoğu kişinin dikkatini çekecektir.Ayrıca bileklerinize her baktığınızda göreceğiniz şirinlik sizi kesinlikle mutlu edecek.







3.Dans
En sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir playlist yapın ve kendinizi ritme kaptırın.O kadar eğleneceksiniz ki mutluluk kaçınılmaz olacak.




4.Dışarı çıkın
 En son dışarı çıkmak için teklif aldığınızda  dizi izlemek ya da evde boş boş oturmak için geri çevirdiğiniz zamanı hatırlayın.Dışarı çıkmak ve sosyalleşmek size dizi izlemekten daha çok şey katacak ayrıca dışarı çıkmak için bir arkadaşınız yoksa hemen bir tane edinin.Mutlu olmak için arkadaşınızın olması şart.



5.Kütüphaneye gidin
Dışarıda okunmayı bekleyen birçok kitap var ve kitap okumanın en güzel yanlarından biri de o kitabı almadan önce rafların arasında dolanıp o kitabı bulmak.Kütüphane ortamında kitap okumak çok zevkli istediğiniz birçok kitaba ücretsiz erişebiliyorsunuz ve kütüphanede ki sessiz huzurlu ortamda o kitabı okumak size çok keyif verecek. Tek ihtiyacınız olan bir kütüphane kartı.


24 Haziran 2016

Mojito Tarifi

09:48

Merhaba arkadaşlar bugün üç dört sene önce Antalya tatilimde her gün içmekten bıkmadığım Mojito'nun tarifini yazacağım. Mojito, geleneksel bir Küba kokteylidir. Bu kokteylin aslı romla yapılıyor fakat ben romsuz bir tarifi yazacağım. Yaz mevsiminde içmekten doyamayacağınız bir tarif.
Barmenden aldığım tarifi umarım severek yapıp içersiniz. Bu tarif normal Mojito'dan biraz daha farklı normal Mojito yeşil renkte veya renksizfakat bu mavi. 
Malzeme olarak:
limon, 
sprite
5-10 adet taze nane yaprağı
blue curaçao (portakal çiçeği likörü mavi rengi veriyor)
2 küp esmer şeker

Hazırlanışı:
Limonu 6 parçaya ayırıp bardağa atın daha sonra taze nane yaprakları ve esmer şekerle birlikte hafifçe dövün, bardağı buzla doldurun, bardağa az miktarda blue curçao ekleyip üstüne sprite ekleyin, son olarakta pipetinizle karıştırın. Afiyet olsun.


Görüşünü yukarıdaki olacak yukarıda koyduğum fotoğraflar romlu olan tariften.

Bu Yaz Müzik Listemizde Değişiklik Yapalım: Indie

07:25


Bir yaz mevsimi daha geldi çattı. Ve eğer siz de benim gibi farklı müzik türleri keşfetmeyi seviyorsanız bu içerik ilginizi çekecek. Evet, bugünkü konumuz "Indie Müzik". 

Peki Indie Müzik nedir?
Indie, "independent (bağımsız)" kelimesinden türemiştir. Adından da anlaşılacağı gibi diğer müzik türlerinden bağımsızdır ve tüm olay şarkıcının hayal dünyasına kalmıştır. Bu da ortaya güzel ve farklı bir havaya sahip eserler çıkarmıştır. Ben de sizin için beş kadın Indie sanatçısı ve şarkı önerisi yapacağım.

1-Melanie Martinez


Indie şarkıcı önerisi yapıp Melanie Martinez'i eklemesem olmazdı. 
Şarkı sözleri bazen içimi ürpertse de sesi kulakta pamuk şeker etkisi bırakıyor. 
Önereceğim şarkısı ise son zamanlarda sık sık dinlediğim Tag You're It.




2-Birdy


Sıradaki ismimiz ise Birdy
Pürüzsüz bir ses tonu var, yeni favorileriniz arasına girebilir benden söylemesi. 
Şarkısı ise Skinny Love.

            


3-Mariana and The Diamonds


Hani anlatılmaz yaşanır derler ya, aynen öyle. Dinlerken insanın içi bir garip oluyor, ama iyi anlamda. Kesinlike sıra dışı bir ses. Şarkısı ise Primadonna Girl.


  

4-Florence and The Machine




 Sesi beğenimi kazanmış bir şarkıcı, benim gibi slov ağırlıkta dinleyenlere şiddetle öneriyorum. Şarkısı, Cosmic Love.


  

5-Lana Del Rey



Listeyi hepimizin tanıdığı Lana Del Rey ile sonlandırmak istedim. Yıllardır severek dinlerim. 
Favori şarkım ise Ultraviolence.



 Umarım hazırladığım liste hoşunuza gitmiştir. Paylaşmak istediğiniz bir Indie şarkı ya da şarkıcı olursa yoruma ekleyebilirsiniz :)

Seyahat Rotası: Galata Kulesi

05:17


  Bilen bilir, bilmeyene de söyleyelim; Galata'ya ilk kiminle çıkarsan onunla evlenirsin diye rivayet edilir. Galata’nın Kız Kulesi’ne kavuşamayıp tepesinde toplanan aşıklara umut verdiği söylentisi dolaşır. Kim bilir, Belki de Galata Kulesi sadece mükemmel yapılanmanın merkezinde kalan tarihi bir kuleden ibaret değildir?


  Karaköy veya İstiklal Caddesi’nden kaptırıp gidilen Galata Kulesi’nin tepesine bir asansör yeterlidir ulaşmak için. Her ne kadar dar bir alanda ev sahipliği yapsa da İstanbul’a her anını kaydetmek için elinizden geleni yapıyorsunuz açıkçası. Tepede yaşanan hayranlıktan bir parça edinmek isteyenleri hediyelik eşya bölümü kulenin girişinde bekliyor.



  Muhteşem manzarayı ve leziz yemekleri misafir eden iki katlı restoranı fiyat açısından birazcık tuzlu gelebilir. Kulenin dibinde kankanızla bi dürüm ayran, flörtünüzle bi bira içebileceğiniz kadar geniş aralıkta mekanlar var.  Hem oturup sohbet etmek için hem de Galata’nın günlük yaşamını gözlemlemek için birebir.

  Fazla sıcak olan İstanbul yazına uygun rahat ama tarz kıyafetler derledim. Buyrunuz;
Makas desenli tişört, 45,99 TL, Mango
Kot şort, 29,99 TL, H&M
Bez sırt çantası, 89,99 TL, Mango
‘Converse’ ayakkabı, 179 TL, Boyner
Kol saati, 220 TL, Swatch  


  İstanbul’u ayaklarımızın altına sermek için yurdum insanının 10 TL’yi, turistlerinde 20 TL’yi gözden çıkarmaları gerekecek. Fakat bir günlüğüne aşkınızı tazelemek için değeceğine emin olabilirsiniz.  


Yağmur Güneş

Doksanlar Geri Dönüyor: Mom Jeans

04:29

Selam! Konumuz, başlığından da belli olduğu üzere uzun bir süredir moda olan Mom Jeansler.



Doksanlar geliyor dediklerinde hani nerede doksanlar diye yakınırken karşıma Mom Jeansler'in çıkması bütün açıklamaları benim için doğruladı.


Peki nedir bu Mom Jeans??


Mom Jeans kalçalara oturan, yüksek bel, salaş görünümüne rağmen vücut hatlarını ortaya çıkaran pantolon tipidir.


Ancak Mom Jeanslerle Boyfriendlerin karıştırıldığını çok gördüm sakın görevli birine gidip “Boyfriend pantolon istiyorum,” demeyin çünkü Boyfriend, Mom Jeansler'e göre daha salaş, kalçaya oturmayan, düşük bel pantolonlardır.
Mom Jeans neredeyse her beden de güzel dururken Boyfriend Jeans bacak boyu uzun, ince belli kişilerde daha güzel durur.


Ve benim Mom Jeansleri bu kadar beğenip yazılar yazmama rağmen kendime göre bir Mom Jeans'i alamamam da ayrı bir ironi.
Mom Jeansler de bilindiği üzere pek çeşit yok. Ama benim sorun yaptığımda çeşit değil “BEDEN”. Hayatımda yaşamadığım şeyleri Mom Jeans'de yaşadım. Denediğim bütün jeanslerde ya kalçamdan geçmedi ya belimden düştü ya da bacaklarımı iğrenç gösterdi.


Eğer sizlerde Mom jeansler'e bayılıyorsanız ve denediğinizde benim gibi sorunlar yaşamadıysanız yapışın o pantolonlara ve onu bırakmayın çünkü Mom jeansler'i ne ile kombinlerseniz kombinleyin güzel duruyor. Tabii kombin zevkiniz iyiyse..

23 Haziran 2016

Gizli Notalar

16:43

Herkese merhaba. Geçen yıl snapchati ilk açtığımda eklemiş olanlar bilir ben kendi parfümlerim arasında favori parfümlerimi paylaşmıştım. Bu yazıda ise kendi ve almak istediğim birkaç parfümden bahsedeceğim. Fiyatları, kalıcılıkları ve kokuları hakkında bilgi vereceğim.

Estee Lauder Modern Muse Le Rouge


Kırmızının büyüsünü Le Rouge ile keşfetmeye hazır mısın?
Parfüm geçen yıl Kendall Jenner'ın oynadığı bir reklam filmiyle tanıtıldı. Kırmızının bol olduğu bu parfümü ilk kokladığımda bayıldım. Meyveli ve çiçeksi kokuya sahip bu parfümün kokusu tenden tene farklılık gösterebilir. Bir kış gününde, ya da bir davette rahatlıkla sıkılacak bir parfüm. Çıkarken kırmızı rujunuzu sürmek şartıyla çünkü Le Rouge ben kırmızıyım dedirtiyor. Parfüm 50 ve 100 ml şişelerde satılıyor. 50 ml olanı 250 Türk Lirası, 100 ml olanı ise 350 Türk Lirası. Kalıcılığı konusunda çok kalıcı bir koku değil. Oryantal bir koku fakat kalıcılık konusunda iyi değil.
Bulgar gülü, okka gülü özleri, ahududu, bourgeon de cassis, pembe biber, safran, Madagaskar vanilyası, paçuli, güve otu, yasemin özleri ve monolya... ve bunların karışımından sonra ortaya çıkan cesur, korkucu ve baştan çıkarıcı bir parfüm.

Prada Candy Florale


Baharın müjdesi.
Geçen yıl tesadüfen free shopta kokladığım bir parfüm. İsminden anlaşıldığı üzere oldukça çiçeksi bir kokusu var. Özellikle bahar aylarında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir parfüm. Kalıcı bir kokusu var. 50 ve 80 ml olarak satışa sunuldu. 50 ml olanı 283 Türk Lirası, 80 ml olanı ise 374 Türk Lirası.
Prada bu parfüm için hayali bir çiçek oluşturdu. O çiçeğin kokusu işte bu parfüm. Ağaç kavunu, ışıltılı şakayık, benzoin, misk ve karamelin büyüsü sizi cezbedecek. Karameli normalde hiç sevmem midem bulanır kokusuna fakat bu parfümü ilk kokladığımda doyasıya sıkasım gelmişti. 

Burberry Classic


Burberry sizi Londra sokaklarına davet ediyor.
Senelerdir kullandığım parfümü yazadan edemedim. Annem yılbaşında yeni bir şişesini hediye olarak almıştı fakat şişe benden çok annemin çantasında dolaşıyor. Şimdi hayal edin Burberry Classic parfümünüzü sıkıp , trençkotunuzu giyip dışarı çıkmışsınız. Elinizde şemsiyeniz Londra'nın kapalı havasında yürüyorsunuz. Ben bu parfümü her sıktığımda bu moda nedensizce giriyorum. Bir ara çoğu kişi kullanıyordu her yer Burberry kokuyordu gerek imitasyon gerek gerçek. 
Şeftali, kayısı, kuş üzümü, yeşil elma, yasemin, sedir ağacı, sandal ağacı, misk ve vanilya bulunan baştan çıkartıcı bir parfüm. 50 ve 100 ml olarak satışa çıktı. 50 ml olanı 168 Türk Lirası, 100 ml olanı ise 231 Türk Lirası. 

Christina Aguilera By Night


Geceye hazır mısın?
Yaklaşık üç senedir kullanıyorum. Samimi olarak söylüyorum baştan çıkarıcı bir kokusu var. Karşı cinsin seveceği bir koku.  Ben memnun kaldım siz de memnun kalabilirsiniz diye düşünüyorum. Parfüm sadece 75 ml şişelerde üretildi Türkiye'de 155 Türk Lirası civarında ben free shop'tan 26 Euro'ya almıştım yaklaşık 84 Türk Lirası. Andalina, kırmızı elma, güneş çiçeği, sandal ağacı ve amber ile adeta büyüleyici bir koku oluşmuş.


Chanel Chance Eau Tendre


Bu sizin şansınız deneyin.
Bu parfümü bana seneler önce en yakın arkadaşım derste önermişti. Kendisi sürekli kullanıyordu ben de annem yurtdışına çıkınca annemden istedim. Fakat annem Eau Tendre yerine Pour Femme almış. Pour Femme, Eau Tendre'ye göre fazla feminen ve bana ağır geldi ama annem severek kullanıyor. Parfümler cidden tene göre baya bir farklılık gösteriyor ben Pour Femme'yi sevememiştim ama Eau Tendre cidden çok güzel. Kokusunda ayva, greyfurt, sümbül, yasemin, musk, amber, iris, Virjinya sediri bulunuyor. 50 ve 100 ml olarak satışa çıkan bu parfümün 50 ml olanı 286 Türk Lirası, 100 ml olanı ise 412 Türk Lirası. Chance her daim kullanabileceğiniz bir parfüm niteliğinde. 

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

12:19

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi(siyah nokta azaltma, gözenek sıkılaştırma ve cilt dinlendirme)  birarada sunan bir tarif olduğunu söylesem? 3 adımda uygulanacak bu peeling düzenli kullanıldığında ciddi farklar görmenize sebep olacak (Yazarınız tarafından denenmiştir :D)

ADIM 1:Siyah Nokta Engelleyici
-1 yemek kaşığı bal
-1 yemek kaşığı toz şeker
Yukardaki malzemeleri karıştırıp (şeker balda tamamen erimeyecek)dairesel hareketlerle cilde uygulanır (siyah noktanın yoğun olduğu bölgeye daha çok sürülmeli).
ADIM 2:Gözenek Sıkılaştırıcı

-1 yemek kaşığı kahve
-Limon
Kahve bir kaseye dökülür ve krem kıvamına gelene kadar limon eklenir. Karışım olduğu zaman yüze sürülür ve 5 dakika beklenir. Önce ılık su sonra da soğuk su ile yüz yıkanır.
ADIM 3:Cilt Dinlendirici

 Benmari usulü ile bal ısıtma
   
-1 yemek kaşığı bal


Bal benmari usulü ile ısıtılır. Ilık olduğu zaman cilde sürülür.
 10 dakika beklendikten sonra ılık su ile cilt durulanır.

Temiz bir cildin keyfini çıkarın :)
NOT:Etkili bir peeling olduğu için 2 haftada bir ya da ayda bir deneyin.


   




 

22 Haziran 2016

Wish List -1-

13:45

Herkese merhabalar. Arkadaşlar biliyorum aydan aya değil nerdeyse yıldan yıla yazı yayınlıyorum fakat zamanım olmuyor ve aldığım yazarlara bir süre sonra ulaşamıyorum. Nedense iki defadır bunu yaşadım neyse eğer cidden yazarlık düşünen, blogda bana yardımcı olmak isteyen varsa tumblr hesabımdan benimle iletişime geçebilirler.
Ahühü başlıyorum.

Uzun zamandır Kylie Jenner kendi kozmetik markasıyla göz önünde bildiğiniz gibi. Ben de nude tonda rujlara lipkitlere bayılırım. Ve ilk tanıtıldığı günden beri takip ediyorum snapchat olsun instagram olsun Kylie kızcağımız hep gözümüze sokuyor o güzel tonları maşallah efenim.
Ben ilk çıkan seriyi sevdim yanlış hatırlamıyorsam  Candy K, Dolce K ve True Brown. Bu lipkitlerden favorim Candy K oldu. 29 Dolar bildiğiniz gibi yaklaşık 83,91 Türk Lirası.
Bu lipkitler satışa çıktıktan sonra sormadığım Gratis kalmadı. Mat lipkit var mı diye yani elbette kadına, "Kylie'nin ürünleri geldi mi?" diye sormadım. Şubat ayında liselerarası müzik yarışması katsamında Bostancı'ya gitmiştim. İlk defa gittiğim için hiç bilmiyorum. Kızlarla navigasyona Gratis yazıp, bilmediğimiz sokaklardan yürüyüp, Bağdat Caddesi'ne çıkmışız haberimiz yok ve daha sonrasında ise Gratis'i bulmuştuk. İşte sonrası daha da hüsran istediğimi elbette bulamadım.
Daha sonra Dior'un mat ruju ve dudak kalemini aldım ve lipkit arayışlarıma son verdim. Diorific numarası 009 bunu kalemiyle beraber aldım ve aşık oldum. Sürekli sürüyorum işte haftasonları hep sürüyorum. Sonra cuma günü tek başıma alışverişe çıktığımda Mac'ten nude tonlarında bir mat ruj aldım. Velvet Teddy adı ve baya bir güzel. Yani alacaksanız alın rengi Diorific ile benzer ama aynı ton değil. Ay çok uzattım başka bir şeye geçiyorum.


Kızlarcığım biliyorum gına geldi ama ben hala likit mat rujlara aşık olmaktan sıkılmadım. Yukarıda gördüğünüz renk ve bazı nude tonlar çoğu Mac mağazasında tükenmiş. Tükenmeyen likitler de var ama renkler güzel değil ben sevemedim.  Gerçi ben iki tane mağazaya gittim ama görevli yok satıyor dedi.
Ben en çok nude tonlar dışında yukarıda gördüğünüz High Drama'yı sevdim. 69 Türk Lirası internette satışı devam ediyor mağaza yoksa internet var. Yaayayayaya diyorum. 15 tane zengin renk içeriğine sahip güzel mi güzel likit mat rujlar Mac mağazalarında. Ay parada almıyorum neden böyle reklamsı bir şekilde yazdım ki?


Kızlarcığım uzun zamandır zaafı olduğum dantel sütyenlere siz de aşık olun diye listeye ekledim. H&M'de karşılaştık ilk kendileriyle. 39,90 Türk Lirası. Ben de annemle alışverişe çıktığımda alırım diye düşündüm o gün çok fazla şey almıştım diye.  İnsanın sürekli baktıkça bakası geliyor.


Fjällräven Kanken çantaları Tumblr sayesinde hayatımıza girdi diyebilirim. Ben Türkiye'de bu çantalardan takan görmedim okuldan eve giderken üst geçitte bir çocukta bordosunu gördüm ve dedim ki "tarzsın". Ya o kadar güzel kombin yapmış ki ayakta alkışlayacaktım. Ben pembe aşığı olarak pembe rengini almayı düşündüm. Türkiye'de mağazası olduğunu görünce çılgınlar gibi dans ettim. 289 Türk Lirası'na bu güzel çantaya sahip olabiliyoruz. Yukarıdaki fotoğrafı bilerek seçtim ayakkabılar daha önce almak istediğim Puma'nın Trinomic modeli fiyatları modelden modele değişiyor. Ben uzun zamandır bu ayakkabılardan birine sahip olmak istiyorum hala alamadım ondan listeye ekledim.


Son olarak Büyük Ada'ya gittiğim gün heveslendiğim bir aktiviteyi yazmak istedim. Uzun zamandır yoga yapacağım diye etrafta dolanır oldum. Doğaya aşık birisiyim neden bilmiyorum ama yeşilin her tonuna bayılıyorum böyle gördüğümde içim huzur doluyor nedensizce. İşte heveslendim başlayacağım dedim hala başlayamadım. İçim biraz buruk o yüzden. Bence insanın en büyük terapisi kendini huzurlu hissetmesi ve ben kendimi böyle huzurlu hissedeceğimden eminim ve heveslendim umarım başlarım.

Başka kalmadı sanırım ya belki aklıma yeni şeyler gelirse ikinci yazıyı yayınlarım. Sizin de yapmak veya almak istedikleriniz varsa yorum olarak bahsedebilirsiniz hoşuma giderse ikinci yazıda bahsedebilirim. Görüşmek üzere.



Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar