23 Haziran 2016

Gizli Notalar


Herkese merhaba. Geçen yıl snapchati ilk açtığımda eklemiş olanlar bilir ben kendi parfümlerim arasında favori parfümlerimi paylaşmıştım. Bu yazıda ise kendi ve almak istediğim birkaç parfümden bahsedeceğim. Fiyatları, kalıcılıkları ve kokuları hakkında bilgi vereceğim.

Estee Lauder Modern Muse Le Rouge


Kırmızının büyüsünü Le Rouge ile keşfetmeye hazır mısın?
Parfüm geçen yıl Kendall Jenner'ın oynadığı bir reklam filmiyle tanıtıldı. Kırmızının bol olduğu bu parfümü ilk kokladığımda bayıldım. Meyveli ve çiçeksi kokuya sahip bu parfümün kokusu tenden tene farklılık gösterebilir. Bir kış gününde, ya da bir davette rahatlıkla sıkılacak bir parfüm. Çıkarken kırmızı rujunuzu sürmek şartıyla çünkü Le Rouge ben kırmızıyım dedirtiyor. Parfüm 50 ve 100 ml şişelerde satılıyor. 50 ml olanı 250 Türk Lirası, 100 ml olanı ise 350 Türk Lirası. Kalıcılığı konusunda çok kalıcı bir koku değil. Oryantal bir koku fakat kalıcılık konusunda iyi değil.
Bulgar gülü, okka gülü özleri, ahududu, bourgeon de cassis, pembe biber, safran, Madagaskar vanilyası, paçuli, güve otu, yasemin özleri ve monolya... ve bunların karışımından sonra ortaya çıkan cesur, korkucu ve baştan çıkarıcı bir parfüm.

Prada Candy Florale


Baharın müjdesi.
Geçen yıl tesadüfen free shopta kokladığım bir parfüm. İsminden anlaşıldığı üzere oldukça çiçeksi bir kokusu var. Özellikle bahar aylarında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir parfüm. Kalıcı bir kokusu var. 50 ve 80 ml olarak satışa sunuldu. 50 ml olanı 283 Türk Lirası, 80 ml olanı ise 374 Türk Lirası.
Prada bu parfüm için hayali bir çiçek oluşturdu. O çiçeğin kokusu işte bu parfüm. Ağaç kavunu, ışıltılı şakayık, benzoin, misk ve karamelin büyüsü sizi cezbedecek. Karameli normalde hiç sevmem midem bulanır kokusuna fakat bu parfümü ilk kokladığımda doyasıya sıkasım gelmişti. 

Burberry Classic


Burberry sizi Londra sokaklarına davet ediyor.
Senelerdir kullandığım parfümü yazadan edemedim. Annem yılbaşında yeni bir şişesini hediye olarak almıştı fakat şişe benden çok annemin çantasında dolaşıyor. Şimdi hayal edin Burberry Classic parfümünüzü sıkıp , trençkotunuzu giyip dışarı çıkmışsınız. Elinizde şemsiyeniz Londra'nın kapalı havasında yürüyorsunuz. Ben bu parfümü her sıktığımda bu moda nedensizce giriyorum. Bir ara çoğu kişi kullanıyordu her yer Burberry kokuyordu gerek imitasyon gerek gerçek. 
Şeftali, kayısı, kuş üzümü, yeşil elma, yasemin, sedir ağacı, sandal ağacı, misk ve vanilya bulunan baştan çıkartıcı bir parfüm. 50 ve 100 ml olarak satışa çıktı. 50 ml olanı 168 Türk Lirası, 100 ml olanı ise 231 Türk Lirası. 

Christina Aguilera By Night


Geceye hazır mısın?
Yaklaşık üç senedir kullanıyorum. Samimi olarak söylüyorum baştan çıkarıcı bir kokusu var. Karşı cinsin seveceği bir koku.  Ben memnun kaldım siz de memnun kalabilirsiniz diye düşünüyorum. Parfüm sadece 75 ml şişelerde üretildi Türkiye'de 155 Türk Lirası civarında ben free shop'tan 26 Euro'ya almıştım yaklaşık 84 Türk Lirası. Andalina, kırmızı elma, güneş çiçeği, sandal ağacı ve amber ile adeta büyüleyici bir koku oluşmuş.


Chanel Chance Eau Tendre


Bu sizin şansınız deneyin.
Bu parfümü bana seneler önce en yakın arkadaşım derste önermişti. Kendisi sürekli kullanıyordu ben de annem yurtdışına çıkınca annemden istedim. Fakat annem Eau Tendre yerine Pour Femme almış. Pour Femme, Eau Tendre'ye göre fazla feminen ve bana ağır geldi ama annem severek kullanıyor. Parfümler cidden tene göre baya bir farklılık gösteriyor ben Pour Femme'yi sevememiştim ama Eau Tendre cidden çok güzel. Kokusunda ayva, greyfurt, sümbül, yasemin, musk, amber, iris, Virjinya sediri bulunuyor. 50 ve 100 ml olarak satışa çıkan bu parfümün 50 ml olanı 286 Türk Lirası, 100 ml olanı ise 412 Türk Lirası. Chance her daim kullanabileceğiniz bir parfüm niteliğinde. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar