24 Haziran 2016

Seyahat Rotası: Galata Kulesi



  Bilen bilir, bilmeyene de söyleyelim; Galata'ya ilk kiminle çıkarsan onunla evlenirsin diye rivayet edilir. Galata’nın Kız Kulesi’ne kavuşamayıp tepesinde toplanan aşıklara umut verdiği söylentisi dolaşır. Kim bilir, Belki de Galata Kulesi sadece mükemmel yapılanmanın merkezinde kalan tarihi bir kuleden ibaret değildir?


  Karaköy veya İstiklal Caddesi’nden kaptırıp gidilen Galata Kulesi’nin tepesine bir asansör yeterlidir ulaşmak için. Her ne kadar dar bir alanda ev sahipliği yapsa da İstanbul’a her anını kaydetmek için elinizden geleni yapıyorsunuz açıkçası. Tepede yaşanan hayranlıktan bir parça edinmek isteyenleri hediyelik eşya bölümü kulenin girişinde bekliyor.



  Muhteşem manzarayı ve leziz yemekleri misafir eden iki katlı restoranı fiyat açısından birazcık tuzlu gelebilir. Kulenin dibinde kankanızla bi dürüm ayran, flörtünüzle bi bira içebileceğiniz kadar geniş aralıkta mekanlar var.  Hem oturup sohbet etmek için hem de Galata’nın günlük yaşamını gözlemlemek için birebir.

  Fazla sıcak olan İstanbul yazına uygun rahat ama tarz kıyafetler derledim. Buyrunuz;
Makas desenli tişört, 45,99 TL, Mango
Kot şort, 29,99 TL, H&M
Bez sırt çantası, 89,99 TL, Mango
‘Converse’ ayakkabı, 179 TL, Boyner
Kol saati, 220 TL, Swatch  


  İstanbul’u ayaklarımızın altına sermek için yurdum insanının 10 TL’yi, turistlerinde 20 TL’yi gözden çıkarmaları gerekecek. Fakat bir günlüğüne aşkınızı tazelemek için değeceğine emin olabilirsiniz.  


Yağmur Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar