22 Şubat 2017

Hilfiger Denim: SS17

08:27
Hilfiger Denim'in son kampanyasını görünce yazısını yazmadan edemedim. Kampanyanın yüzleri aslında hepimizin yakından tanıdığı isimler. 
Bir aralar Justin Bieber'la ilişkisi konuşulan sonra kendine has tarzıyla modellik kariyerine atılan Sofia Richie, Bella ve Gigi'nin küçük kardeşi Anwar Hadid ve moda dünyasında yakından tanıdığımız maviş gözlümüz Lucky Blue Smith bu kampanyanın yüzleri. 
Bence kampanya yüzleri olarak üçünü iyi denk getirmişler. Yüz yapıları falan olsun hepsi birbiriyle uyumlu yani estetik olarak -laubali bir şey yazmıyorum cidden bakın ajhsgdjkl- cidden uyumlular.
İlk fotoğraftaki jean, dynamic stretch dedikleri, elastik olması ve vücudu mükkemmel sarmasıyla "ünlü" diyebilirim yani öyle bir vaat var. Ben duruşunu sevdim rengini sevemedim .p çok açık. Rahat kıyafetler ve kıyafetlerdeki yırtmaç detayları koleksiyonun diğer bir özelliği. İkinci fotoğraftaki bağcıklı çorapları sevemedim .p
 Anwar'a koleksiyondaki en saçma parçaları giydirtmişler. Lucky vücut göstersin Anwar'ı sallamayalım mı dediler acaba? İkinci fotoğraf dışında başka lookları var cidden REZALET. Çok mu düşündünüz cidden? İlk fotoğraftaki look'u sevdim galiba koleksiyondaki her jean o yukarıda dediğim fitten. Modelleri aynı renkleri falan farklı.  
Yırtık, aşınmış, gizlenmeyen dikişler gibi detaylarlarla koleksiyon sadece rahatlığı vaat ediyor. Zaten denim koleksiyonu rahatlık ve salaşlık olmayacak ne olacak başka. Bu arada ikinci fotoğraftaki Lucky Blue'nun pantolonuna bayıldım. Yine aynı fitten ama işte rengi koyu bu yüzden sevdim.
Koleksiyonun çekimleri Los Angeles'ta gerçekleşti. Salaşlık ve rahatlığın ön planda olduğu koleksiyonu sevdim. Bazı ince detayları sevmedim sadece o da yukarıda kendimi yırtmaya çalıştığım yerlerdi sadece. 
Ben kampanyayı ve çekimleri beğendim. Biraz old school duruyor zaten 70'lerden esinlenmiş bir koleksiyon. Kampanyanın reklam filmini bırakıp gidiyorum. TOMMYXGIGI'nin ikinci sezonunu bu hafta yayınlamayı planlıyorum. Bu hafta birkaç yazıyı arka arka yayınlayabilirim. Bir iki hafta sonra yurtdışına çıkacağım bilgisayarımı almayabilirim o yüzden. Gelişmeleri vs haber veririm zaten. Öptüm hepinizi.
Kampanyanın reklam filmi



12 Şubat 2017

Film Önerisi+Incelemesi: Nocturnal Animals

03:46
Heyyooo askjdhljş uzun zamandır izlemek istediğim Nocturnal Animals filmini birkaç gün önce izledim, öyküyü o kadar sevdim ki önermesem olmaz diye düşündüm. Filmin sonunda "ben ne izledim böyle yaa" oluyorsunuz, bu yüzden filmi daha net anlamanız için spoiler içeren inceleme de yapacağım. Fakat bu inceleme yazısını öneri kısmı bittikten sonraya koyacağım ki izlemeyenler spoiler yemesin.  
Tom Ford'un yönetmenliğini de tasarımları kadar çok sevdim. Filmin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi Tom Ford. Film, Austin Wright'ın "Tony and Susan" adlı eserinden uyarlama.
Film, psikolojik gerilim ve neo-noir denilen kara film türünde. 
Filmin konusuna gelecek olursak, kendisine ait sanat galerisi olan Susan, eski kocası Edward'dan bir paket alır. O pakette Edward'ın son yazdığı "Gece Hayvanları" kitabının bir taslağı vardır. Roman Susan'a adanmıştır. Taslağın üstündeki notta Edward Susan'dan, kitabı okumasını, fikrini belirtmesi ve Los Angeles'a geldiği zaman onunla buluşmak istediğini belirtmiştir. Susan kitabı okudukça geçmişinde yaptığı hatalarla yüzleşmeye başlayıp, Edward'la yaşadığı eski ilişkisini sorgulamaya başlayacak. 
Filmin başrollerinde Amy Adams ve Jake Gyllenhaal bulunuyor. Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer, Laura Linney, Andrea Riseborough, Isla Fisher, Ellie Bamber, Karl Glusman, Robert Aramayo'da filmin diğer oyuncuları.
Bir Tom Ford filmi olmasına rağmen kostümlerde hiçbir Tom Ford parçası yok. Filmin kostüm tasarımcısı Arianne Phillips bu konu hakkında, "Ben tasarımcı olan Tom Ford ile değil yönetmen olanıyla çalışıyorum," demiştir.
Film, 73. Venedik Film Festivali'nde yarıştı ve Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı. Akademi Ödülleri'nde bir adaylığı var. Altın Küre Ödülleri'nde üç adaylığı vardı, birisini kazandı. Bafta Ödülleri'nde ise dokuz adaylığı bulunuyor.
Filmin posteri

Filmin fragmanını da ekliyorum. Filmi izlemeyenlerin alttaki inceleme yazısını okumasını tavsiye etmem. Filmi tam anlamıyla anlamış olacaksınız. Filmden sonra okumak isterseniz o zaman tavsiye ederim.

Film incelemesine geçiyorum.
Film yirmi sene sonra alınan bir intikam aslında. Gerçek hayatta yaşanan tüm olayların kitapta bir simgesi var aslında. 
Tony ve ailesi başta yola çıkıyor. Karanlık bir yol. Bu yol Edward ve Susan'ın mutsuz evliliğini simgeliyor. Ray Marcus, Susan'ı temsil ediyor çünkü Susan hem Edward'ı terk etti hem de Edward'dan olan bebeğini aldırdı.
Ray, Susan'ı Lou ve Turk Susan'ın annesi ve Edward'ı onun için terk ettiği yeni kocası Hutton'ı temsil ediyor.
Susan, Edward'dan trafik ışıklarının olduğu bir yerde ayrılıyor. Tony'nin eşi ve kızının cesetlerinin konulduğu koltuk ve yukarıdaki fotoğrafta suratına yansıtılan kırmızı ışık bunu temsil ediyor.
Tony'e yardım eden dedektif Bobby, Edward'ın Susan'a olan nefretini simgeliyor. Bobby'nin uzaklarda olan ve haber alamadığı kızı, Susan'ın kürtajla aldırdığı bebeği. Bobby'nin hastalığı ve gittikçe kötüleşmesi ve ölüme yaklaşması da nefretinin zamanla gittiğini gösteriyor.
Kitabın sonunda hem Ray hem de Tony'nin ölmesi, Edward'ın Susan'ın hayatından tamamen çıktığını simgeliyor.
Kitabın Susan'a adanması bu evrenin onun için yaratıldığını anlaması için fakat Susan hala Edward'ın onunla buluşacağını düşünerek hazırlanıyor. Edward'ı bekliyor. Susan kitabın ne anlattığının farkına varınca da iş işten geçiyor.
Film incelendiğinde derin bir anlamı var. Film genel olarak Edward'ın 20 sene sonraki aldığı intikamı anlatıyor. Susan'ın problemleri ve Edward'ın yaşadıklarını hissediyorsunuz. Gerçek hayat ve kurgu filmde çok güzel bağdaştırılmış. 
Yazıyı Edward'ın Susan'a söylediği sözüyle bitiriyorum.
"Birini seviyorsan sorunları çözmeye çalışırsın, bir kenara atıp gitmezsin. Çok dikkatli olmalısın bir daha aynısını bulamayabilirsin."

9 Şubat 2017

Kuru ve Yağlı Saç Tiplerine Çözümler

08:40
Selamlarr! Kuru ve yağlı saç tipleri için uygun ve etkili bakım türlerini anlattım umarım beğenirsiniz.
Fön, maşa, boya işlemlerine çok uğradığı için kurumuş saç tipleri için; 
Zeytinyağı ılık olacak şekilde ısıtıp daha sonra saç köklerinden uçlara doğru masaj yaparak sürdükten sonra 1-2 saat havlu ile sararak bekleyin. Daha sonra saçlarınızı kullandığınız şampuan ile yıkayın. 
Hint yağını şampuanınızın içine katarak kullanabilirsiniz. 
Bir adet yumurta ve iki yemek kaşığı mayonezi karıştırdıktan sonra hafif ıslattığınız saçlarınıza masaj yaparak uygulayın ve saçlarınızı sardıktan sonra 1 saat kadar bekleyin ve yıkayın. Soğuk su ile yıkayın.
Ancak kullandığınız şampuanın içeriğine dikkat edin kimyasal ürününün fazla olduğu şampuanı kullamayın ve yıkama sırasında su ısısı çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin.
Yağlı saçlar için;
Saç kremini köklere sürmeden kullanılmalıdır ve saçları yıkarken ılık su tercih edilmelidir.
Soğuk olmayan bir çay bardağı kadar limonu saç köklerine masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika sonra ılık su ile saçlarınızı yıkayın. 
Saçlarınızı yıkadıktan sonra bir bardak kadar sirkeli su ile saçlarınızı durulayın daha sonra saçlarınızı kurumaya bırakın. Hafta da bir kere yapabilirsiniz.
Aradığınız çözümü bulmanız dileğiyle iyi günler... 

2 Şubat 2017

Sevgililer Günü: Erkek Arkadaşınız Için Hediye Seçimi

08:57
Hediye seçmek herkes için zordur. Bu kişi ister anneniz, kardeşiniz, sevgiliniz olsun. Zordur. Ben de bu sevgililer gününde erkek arkadaşınıza neler alabileceğiniz hakkında bir fikir olsun diye bu yazıyı hazırladım. Fiyat bilgilerini ve satın alabileceğiniz linkleri de ekleyeceğim. 
Bence böyle bir kartta hazırlayabilirsiniz asgdhjkl çok hoş ya.
Yazıya klasiklerle başlıyorum. "Gömlek sever, giyer ya" diye düşünerek alacağımız hediyeden yani. Benim en çok hoşuma giden yukarıdaki üç model oldu. Hepsini Zara'dan buldum. Mango Man ve Pull&Bear'dakileri beğenmedim. 
İlk modeldeki gömleğin kolları bordürlü. Slim fit. Ben buna bayıldım diyebilirim. Arkasındaki detay ve kol detayları olsun çok sevdim. Aynısı belki kadın reyonunda olsa sevmezdim belki. Fiyatı 120 TL. Satın almak istiyorsanız bae'ciğinize tıklayın cancağızlarım. 
Kısa kollu bir model de koymak istedim. Kol ve yaka detaylı bu gömlek. Kolları ayrıca kıvrık. Bu gömleğin fiyatı 100 TL. Boyfirendinize bu gömleği yakıştırdınız ve almak istiyorsanız tıklayın.
Üçüncü ve son gömleğimizi kot bir gömlek seçtim. Western ve çıtçıtlı. Bunu Zara'nın özel fiyatlar kategorisinde buldum. Fiyatı 90 TL. Satın almak için buyrunuz tıklamaya.
Tişört hep giyer ya, yaz kış fark etmez diyenleri buraya alıyorum. 
İlk modelimiz Pull&Bear'dan uzun kollu ve Star Wars hayranı bey için seçilen model. Arkasında kocaman Star Wars yazıyor. Önünde sadece fotoğrafta gördüğünüz baskı var. Dark Side tişörtümüz 70 TL. Satın almak isterseniz buraya tıklıyosunuz.
İkinci modelimiz biraz klasik. Ben cep detayını çok hoş bulduğum için koydum buraya. Mango Man'in indiriminden buldum 30 liraya düşmüşşşşşş bence güzel yani. Kolları falan kıvrık. Satın alacakları buraya alalım.
Üçüncü ve son modelimiz Zara'dan. Bu hediye daha çok, "koynunda bir sürü yılan var e be insafsız görüşmeyeceksin onlarla" sinyali veren bir hediye olur diye umuyorum. Sinsili tişörtümüz 80 TL. Satın almak için buraya tıklıyoruz.
Kış bitecek ama üşümesin minnoşumcuları buraya alıyorum. 
Soldan sağa Zara, Pull&Bear ve Mango Man. Bershka'dan falan düzgün bir şey bulamadım.dddd n'apıyım.
İlk sweatshirt bence çok mantıklı. Üstünde "sorry we are closed", yazıyor yani bu "sevgilim nedeniyle kapalıyım" gibimsi bir şey oluyor. Bence erkek arkadaşlarınıza zorla bunu what's app durumu yaptırın. Sinsiler böylelikle yazmaz. Kapalıyım, yazma sweatshirtü 90 TL. Satın alanlar buraya diğerleri de dükkanın önünü kapamasın.
İkinci swetshirtü tatlı buldum. Üstünde "i need to get away" yazıyor. Şair burada beni sinsilerin arasından alın, uzaya atın diyor. Bu uzaylı sweatshirtümüz de 90 TL. Satın almak için tıklıyoruz.
Üçüncü değişik geldi diye ekledim ama DEĞİLMİŞ. Kapüşonsuzmuş. O gri olan sweatshitmüş sadece. Ben böyle siyahlı falan havalı bir şey diye ekledim meğer sadece gri sweatshirtmüş. Hayallerim yıkıldı. Bu gudubet swatshirt de 90 TL. Satın alacaklar buraya.
Aşkım çok yeme artık demenin diğer yolu Kurabiye Canavarı figürü bence ya da kurabiye canavarım benim demenin diğer yolu. D&R'da da satılıyor bu figürler ama internetten alacaksanız İdefix'ten alın. D&R şu sıralar internet sitesiyle ilgili bir sürü şikayet alıyor. Kargonuz gelmez bir şey olur benden bilirsiniz falan boşverin annem D&R'ı gelin İdefix'ten alın siz. Hem indirim de var. 
Pulp Fiction'daki elemanı aldım, seversin diye. Sevdin değil mi? 
Bu ikisinin de indirimli fiyatı 65 TL.
Kulaklığı bozulmuştu güzel mantıklı hediye olur.
Şimdi burada bir açıklama yapacağım. İki kulaklıkta Urbanears. Üsttekinin linkini koyacağım. Alttakinin linki yok. "D&R mağazalarından" alttakini alabilirsiniz. Ama MAĞAZA diyorum internet sitesinden almanızı tavsiye etmem. Yukarıda bahsettiğim olay yüzünden. 
Renklerini bilerek öyle seçtim. Ben turuncuyu sevdim yani. Başka renk seçenekleri de var tabii.
İlk kulaklık 154 TL. İndirimli fiyatı. Satın alacaksanız linki buyrun.
İkinci kulakiçi kulaklığın mağaza fiyatı 70 TL. Linkini dediğim gibi koymuyorum. Mağazadan alın.
İlk önce fotoğrafların neden bu kadar "berbat" olduğunu açıklayayım. Paşabahçe'nin internet sayfasında fotoğraflar ayrı sekmede açılmıyor. Ben de ekran resmi alarak kaydettim asjhgdkhljş ondan bu kadar berbat oldu.İlk bardak çok şeker kendime almayı düşünüyorum yarın gidip alacağım hatta allam çok tatlı. Fiyatı 16,50 TL.
İkinci bardak ise çok "klişe" aşkıma aşk bardağı 21,50 TL.
Benim sevgilim okullu bir bıdık diyenlere indirimden iki tane sırt çantası buldum. 
İlk modelimiz Eastpak 188 TL'ye düşmüş.
İkinci modelimiz Herschel o da 89 TL'ye düşmüş.
Eastpak'in bu modelini Vakkorama'da buldum. Buradan tıklayarak alabilirsiniz.
Herschel'i Superstep'te buldum. Buraya tık tık.
Shophi Go'da bulabileceğiniz bu yastık uykuyu seven herkes için çok güzel bir hediye bence. Bu uyuma yastığı 275 TL. 
Kitap olarak ingilizce kitap önerdim bu ve alt fotoğrafta. Müziğe ilgisi varsa Kurt Cobain'in intihar etmeden önce çekilen fotoğrafların olduğu kitap güzel bir seçenek olabilir. 
Motorsiklet tutkunuysa 1960'larda geçen bu gerçek hikayeyi, Chopper'ın hikayesini sevecektir. 
Kurt Cobain The Last Session 165 TL. Satın almak için tıklayın.
The Chopper. The Real Great Story 215 TL. Satın almak için tıklayın.
İngilizce kitaplar serüvenimiz devam ediyor. İlk kitabımız film ve Star Trek severler için. Star Wars'lu sweatshirt koydum o kadar Star Trek fanları piç mi? Bu kitapta bir sürü Star Trek sahnesi var. 
İkinci kitabımız resmi, Van Gogh'u sevenler için. Van Gogh'un sanırım bu kitabın içeriğini tam olarak anlamadım. Hayatı ve resimleriyle alakalı bir kitap sanırım.
Star Trek Pop-Ups 125 TL. Satın almak için tıklayın. 
This Is Van Gogh 75 TL. Satın almak için tıklayın.
Müzik zevkime güveniyorsan asdgjkhl yukarıdaki albümleri önerdim. Tek tek dinle hepsini öyle karar ver bence annem. 
Linkleri için yukarıdaki yazılara tıklamanız yeterli.
Yerli önerdim, yabancı da önereyim dedim. Üçüncü fotoğraftaki grup boyband gibi görünüyor olabilir, pop yapanlardan bahsediyorum. O grup pop müzik yapmıyor diye burada ayrı olarak belirtmek istedim. Bunlar sadece benim önerim beğenip beğenmemek size kalmış.
Bu yazıyı size fikir olsun diye hazırladım. Fiyat olarak uygun çok şey belki yok ama yardımcı olmaya çalıştım. Herkese güzel bir 14 Şubat diliyorum. 
Aşk böcekleri sizi... öpüyorum hepinizi.




Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar