7 Aralık 2015

2015'in Enleri

2015'in sonlarına doğru yavaş yavaş gelirken kendi kendime 2015'in "enleri" listesi yapmaya karar verdim. O zaman ben başlıyorum. Birazcık kısa olmuş olabilir ay ama ne yapayım aklıma başka bir şey gelmedi püf.
En Çok Beklenilen Dizi: AHS Hotel
Kadrosuyla AHS hayranlarını heyecanlandıran, bir o kadar da izlenildiğinde beklentileri karşılayamayan bir sezondu ama her sezon oyuncular ve konu değiştiğinden insan alışamıyor. Ben Hotel'i çok sevdim çünkü Gaga var. İzlerken bile içimdeki çılgın fangirl ortaya çıkıyor. Ama ne yazık ki bu sezonun bitmesine son iki bölüm kaldı. Jessica Lange'in yokluğu ise baya bir hissediliyorsezon boyunca ama o kadar kötü değil bence bu sezon bazıları, "vampirler ne alaka yaaaw" diye yorumlar yaptı bir aralar twilight coşkusu vardı ne çabuk unutuldu?
En İyi Yeni Dizi: Blindspot
Aslında Mr. Robot'ta yazabilirdim ama daha hiç izleyecek vakti kendimde bulamadığım için izlediğim dizilerden yazayım dedim. Kurgu olarak, oyunculuklar olarak bence mükemmel bir dizi. Biraz daha yazarsam övmekten spoiler vereceğim. Dizi, Times Meydanı'nın ortasında bir çantanın bulunmasıyla başlıyor -konulduğu an gösterilmiyor- çantanın içinden hafızasını kaybetmiş her yeri dövmelerle kaplı Jane Doe çıkıyor. Jane geçmişine ait hiçbir şeyi hatırlamıyor parçalar tek tek anılarla beraber yerine oturuyor falan filan. Klişe ama merakla insan izliyor. Tam anlatamadım ama anladınız ballandıra ballandıra anlatsam spoiler verecektim. Haydi yine iyisiniz.
En İyi Şarkı: Wiz Khalifa & Charlie Puth - See You Again
Haftalarca listelerin bir numarası olan bu şarkı, Hızlı ve Öfkeli'nin son filmi için yazıldı. Herkes bir ara sürekli bu şarkıyı dinlerdi valla ben dinlemezdim radyolar kusturana kadar çalardı çünkü. Ne yalan söyleyeyim ben sevmemiştim bu şarkıyı. Filmde geçen başka şarkılar daha çok hoşuma gitmişti ama ben sevmedim diye en iyi şarkı olmayacak değil ya rekor kırmıştı bu şarkı birde galiba rekor kıran bir şarkıya sözüm geçmez.
En İyi Animasyon: Ters Yüz (Inside Out)
Aslında tartışılabilir bir "en iyi" oldu. Geçen "Küçük Prens"i izledim ve cidden hönkürerek ağladım. Ters Yüz'de de ağlamıştım asdsfdgfhg neyse ama ben Ters Yüz'ü çok sevdim. Tiksinti (Disgust) resmen kendimi gördüm. Keşke onun seslendirmesini bana verseydiler.
En İyi Romantik Film: 6 Yıl (6 Years)
Aslında dram filmi olarak geçiyor ama ben drama başka bir şey yazacağımdan romantik kategoride de yer aldığı için romantiğe kakaladım. Filmi izlemedim ama giflerinden izlemiş kadar oldum. Kızla çocuk (Dan ve Melanie) 6 yıldır birliktelermiş işte bu Dan tatlışkosu önemli bir iş teklifi alınca işler hiç iyiye gitmiyormuş falanda filan. Aslında bu film ağır drammış ya umarım romantiğe kakaladım diye taşlanmam.
En İyi Dram Filmi: Son Şans (Southpaw)
Samimi olarak söylüyorum bu yıl izlediğim en iyi filmlerdendi. O kadar beğendim ki fena benimsedim filmi. Filmin yapımcısı bile benim kadar benimsememiştir. Boksör Billy Hope hayattaki her şeyini hırsı ve öfkesi yüzünden kaybetmiştir.  Billy yaşanan olaylardan sonra toparlanamıyor ve git gide daha fazla dibe batıyor. Hayatını yeniden düzene sokmak için, hırsını ve öfkesini yenme hikayesini bize anlatıyor. İzleyin pişman olmazsınız.
En İyi Aksiyon Filmi: Chappie
Aslında filmin konusu ilgi çekici. Yakın zamanda Dünya'da en çok suç işlenen ve suç çetelerinin en çok olduğu ülkede polis robotlar üretiliyor. Bu robotları üreten Deon insanlar gibi düşünebilen ve hissedebilen bir robot programaya çalışıyor ve böylelikle Chappie'nin hikayesi başlıyor. Çok karışık anlattım ama filmden aklımda kalan toparlayabildiğim cümleler bunlar. İzleyin cidden çok güzel bir film.
En İyi Suç Filmi: Fokus (Focus)
Hiç sıkmadan kendini izleten güzel bir suç filmidir arkadaşlar. Nicky en tecrübeli dolandırıcılardan biridir hayatlarının Jess'le kesişmesi ve ona bildiği her şeyi öğretmeye başlar. Fakat aralarında romantik şeyler olmaya başlayınca işler daha da tuhaflaşır.
En İyi Soundtrack: Grinin Elli Tonu (Fifty Shades of Grey)
Filmden uygun gif bulamadım buraya koyacak abi dramdır bu. Film ne kadar da beklentileri karşılayamasa da 14 Şubat 2015'e kadar reklamını iyi yaptı. Böylece beklentiler çok arttı. İlk teaser yayınlandığında "Crazy In Love" remixi zaten beklentileri arttıran etkendi. Jamie Dornan ve vücudunu katmıyorum olaya zaten bilen Calvin Klein'dan bilir neyse o konulara girmeyelim. Annie Lennox'un "I Put A Spell On You" şarkısı ise bambaşkaydı kelimeler yetmez bu mükemmel cover'ı anlatmaya. Ellie Goulding, Sia, The Weeknd, AWOLNATION, Beyoncé, Frank Sinatra, Skylar Grey, Vaults, Jessie Ware ve Laura Welsh hepsi toplanmış bu albümde buluşmuş. Şarkılar dediğim gibi kusursuz ama film sarmadı ya. Ayrıca The Weeknd olmasaydı bu soundtrackta çok gülerdim. Genelde bu tarz şarkılar çıkardığı için The Weeknd iyi seçim olmuş severim kendisini de herkes seviyor zaten artık.
En Çok Beklenilen An: Star Wars 7 - Güç Uyanıyor (The Force Awakens)
Fazla söze gerek yok kaldı 10 gün.
Güç sizinle olsun.
En İyi Albüm: Drake - If You're Reading This It's Too Late
Drake aşığı biri olarak bence 2015'in en iyi albüm şeysini Drake hak etti. Albüm kapağı olsun şarkıları olsun bir anda patladı zaten. Güzel bir albüm dinlemeyenlere şiddetle öneririm.
En "OMG!*" An: Adele'in Dönüşü
Senelerdir beklenen an bir "Merhaba" ile son buldu arkadaşlar. Şahsen ben yine şarkıyı beğenmedim ama beğenen fazla olduğundan ve listelerden düşmeyen hatta İngiltere'den başlayarak Dünya rekorlarını kıran ve hala kırmaya devam eden bir şarkıdır "Hello". Seneye düzenlenecek Grammy'de adaylığı yok ama 2017'de yine Grammyleri toplayacağından eminim. "25" albümünü daha dinlemeye fırsatım olmadı ama kötü bir yorum okumadım. Bir şarkısını beğenmedim diye tüm albümü dinlemeden laf atamam kb asdsfdgfh.
OMG!*: Aman Tanrım! (Oh My God!)
En "Whatever*" An: Eski Sevgilinizin Sizi Engellemesi
Ya cidden komik değil mi? Rehberinde canın sıkılmış dolanıyorsun profil resmi olmayan biri dikkatini çekiyor bir baktın eski sevgilin. Valla ben de onu engellerim ama ilk önce arkadaşlarıma gösteririm engellediğini. Köpek herif sen engellesen ne olacak sanki yazacaktım bir daha.
whatever*: her neyse
En Tekno Haber: Apple Pencil'ın Çıkması
Apple'ın Sonbahar Etkinliğinde tanıtılan, rahmetli Steve Jobs'un kulaklarını çınlatan belki de mezarında ters döndüren haber. Apple, iPad Pro'nun müjdesini verirken cak diye tanıtıverdi kalemi de. Valla izlerken bir "noluyor yaaa" dedim. Steve Jobs, "Who wants a stuylus?" demişti ama oluverdi işte. Engel olamadık Steve. Ama grafik ve çizim ile uğraşanlar için baya iyi bir şey. iPad Pro fiyatları 3 bin TL'den başlıyor, Apple Pencil ise 379 TL. Amerika'da 100 dolar kalem ama yine de siz bilirsiniz.
En Komik Eurovision Anı
Avustralya'nın Eurovision'a katılması fanlar dışında diğer herkesi şaşırtsada ben gittim en komik anı yazdım aslında şaşırtma şeysini de yazabilirdim neden bunu yazdım acaba? Conchita'nın gözlüklü halini görünce (üstteki gif) gülmekten öldüm yemin ederim hala gülüyorum geçen yıl güçlü rakiplere karşı kazanmasını istediğim tek kişiydi zaten 2. Yarı Finalde ben demiştim kesin kazanacak diye videosu var hatta adsfdg ya şimdi bazıları neden Eurovision'u koydun ki bizene diyebilir ben çok seviyorum deli gibi ama iyi değilim. Neyse çok ESC oldu dasfdg.
En Muhteşem An: Mutlu Olduğunuz An
İnsan her zaman mutlu olmayı hak ediyor ama yaşam koşulları, sorunlar ve daha birçok şey mutluluğun önüne geçiyor. Bazı şeyleri umursamayıp önümüze bakmamız gerektiğini tekrardan vurgular herkese şimdiden iyi seneler dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar