5 Aralık 2015

AKNELERİ AZALTMAK İÇİN ÇÖZÜM! MUCİZEVİ AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ





 Merhaba kızlar! Son zamanlarda, ben de dahil çevremdeki herkesin ortak sorunu olan aknelerle boğuşup duruyordum. Özellikle de sivilce sorunum sınav stresleri yüzünden giderek artıyordu. Bende bu işe bir çözüm araştırmaya başladım. 



Sivilceler bir türlü azalmak bilmiyordu çünkü. Sonunda, ayva çekirdeği maskesini buldum ve sizlerle kesinlikle paylaşmayı istedim çünkü, çoğumuzun ortak sorunu akneler. Umarım yardımcı olabilirim, umarım faydası dokunur. Bana yararlı oldu çünkü. 


Ne yapmalı?


Yediğiniz ayvanın çekirdeklerini kesinlikle ama kesinlikle atmamalı biriktirmelisiniz, çünkü kesinlikle maskemiz için ihtiyacımız olan şey tam olarak ayva çekirdekleri!


 Eğer ayva çekirdeklerini bir süre suda bekletirseniz jole kıvamını alacaktır. Bu kıvamı yüze sürmek kesinlikle aknelere iyi geliyor.

 İçine hiçbirşey katmadan sadece su miktarına göre atılan ayva çekirdeklerini beklettiğinizde mucizevi bir şekilde jole olduğunu göreceksiniz. 

Bu jole kıvamı ile el-yüz kremi, saç jolesi yapmak mümkün. İyi geliyor ancak, asıl maske bu değil. 





İşte asıl tarif: 

1 su bardağı gül suyu içine 15-20 adet ayva çekirdeği atılır ve bir süre bekletilir. Jole kıvamını alında çekirdekler, temiz bir tahta spatula ile çıkarılır. Kesinlikle kirli bir şey değdirilmemelidir. 

Ayva çekirdekleri ne kadar suda beklerse jole kıvamı o kadar artar ancak maksimum 1 günü geçmeyecek kadar bekletilmesi daha uygundur. Daha sonra buzdolabına ağzı kapalı bir kapta kaldırılmalıdır.

Bu jole saçlara sürüldüğünde saç kıllarını belirgin bir ölçüde kalınlaştırmaktadır. Aynı zamanda şekil vermek amacıyla normal jole yerine kullanılabilmektedir ve normal joleden daha etkilidir.

Cilt maskesi şeklinde uygulandığında ise temiz cilde uygulandıktan 15 dakika sonra cilt yıkanır. Ayva çekirdeği maskesi dediğimiz bu uygulama, özellikle sivilce ve sivilce lekelerini onarıcı,  kırışıklık giderici olarak kullanılabilir.

Not: Elde edilen ayva çekirdeği jolesi ile bronşit ve mide sorunları için etkili bir yumuşatıcı elde edilir. 


Umarım etkili olur! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar