6 Aralık 2015

İzlemeniz Gereken: 10 Mükemmel Aşk Filmi

Herkese merhaba! İzlemeniz gereken 10 aşk filmini bulup derledik. İyi okumalar.

1. A Walk To Remember (Uzaktaki Anılar)


Bizi alıp çok uzaklara götüren bir film olduğu kesin. Uzaktaki anılar, nefretin nasıl aşka dönüştüğünü ve bizden uzakta olan insanları herşeye rağmen nasıl sevebildiğimizi anlatıyor.


 Filmdeki duygusal sahneler ve aşkın bir genci nasıl olgunlaştırdığını gösteriyor bizlere. İzlediğiniz takdirde göz pınarlarınızı kurutacak türden güzel ve dokunaklı.Uzaktaki anılar, kesinlike gelmiş geçmiş en iyi aşk filmlerinden biri! 

Filmde Aşkı en iyi anlatan replik: "Onu her zaman özleyeceğim. Fakat bizim aşkımız rüzgar gibi. Göremiyorum, ama hissedebiliyorum." 

2. Before Sunrise (Gün Doğmadan)

     


Gün doğmadan, samimiyetle size önerebileceğim en güzel filmlerden biri. Jesse ve Celine'nin tamamen tesadüf aşkını anlatan film, bir trende başlayıp trende bitiyor.

 

Before Sunrise(Gün Doğmadan)'dan bir sahne.

Birbirlerinden hoşlanmaları sonucu çılgın bir şekilde sınırlı kalan saatlerini beraber geçirmeye karar veren iki gencin, aşık olma öyküsünü anlatıyor.

Serinin ikinci filmi Before Sunset (Gün Batmadan)'e ait bir sahne.

Zamanın ne kadar değerli olduğunu ve aşkın zamana ihtiyacı olmadığını bizlere gösteren film serisi 9 yıl arayla ikinci filmi Before Sunset (Gün Batmadan) ve yine 9 yıl aradan sonra Before Midnight (Geceyarısından önce) ile son buluyor.

Serinin son filmi Before Midnight (Geceyarısından Önce) 'a ait bir sahne.

Celine ve Jesse'nin destansı aşkını izlemek aşka tekrar tekrar inanmanızı sağlayacak!


3. Titanic



Film dünyasının en gözde aşk filmlerinden biri haline gelen Titanic, hepimizin her izlediğinde göz pınarlarında yaş bırakmayan, gelmiş geçmiş en iyi aşk filmlerinden biri. Listenin bir numarasında olmamasının nedeni, biraz eski bir film olması. 


Jake ve Rose'un birbirlerine olan bağlılığı filmde öyle güzel anlatılıyor ki, ikili birlikte ölümü bile göze alıyor ve korkmuyorlar.

4. Notebook (Not Defteri)

Noah ve Allie'nin destansı aşkını anlatan fim, bizlere yaz aşkı olan iki gencin sevgisinin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor.


  

Filmde, aşkın önünde hiçbir engelin duramayacağı anlatılıyor. Notebook, her aşk severin favori filmleri arasında!


 Hele ki bu sahne, bizi bizden almıştı resmen!


5. The Fault In Our Stars (Aynı Yıldızın Altında)



Film, kanser hastası iki gencin kısa ama anlamlı hayatlarını anlatırken, birbirleri için nasıl birer mucize olduklarını ve, aşkın hayatımızdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor bizlere.





Hayatımızın, ne kadar değerli olduğunu ve bizlere verilen kısıtlı zamanın aşk ile nasıl güzelleştiğini farkediyoruz film sayesinde.





John Green'in The Fault İn Our Stars (Aynı Yıldızın Altında) Kitabından beyazperdeye uyarlanmış film, herkes tarafından çok sevildi ve eleştirmenlerden tam not almış durumda!





6. One Day (Bir Gün)


David Nicholls'ün destansı romanı Bir Gün'den sinemaya uyarlanmış ve benim için yeri çok ayrı olan bir film. İki insanın, bir gün çerçevesinde yıllar boyu başından geçen olayları anlatıyor.





Arkadaşlığın nasıl aşka dönüştüğünü, sevginin herşeyden üstün olduğunu bizlere en temiz ve saf duygularla gösteriyor. İki insanın hayatında tek bir günün ne kadar önemli olduğunu vurgulayan film, benim ve tüm sinemaseverlerin arşivinde efsane olarak yerini almış durumda!


 


Her izlediğimizde bizi ağlatmayı başarıyor...







7. If ı Stay




İşte yine bir romandan beyaz perdeye aktarılmış bir film. If ı Stay yani Türkçesiyle, Eğer yaşarsam. Gayle Forman'ın kitabından beyaz perdeye aktarılmış film herkesi o kadar etkiledi ki, listede yer almasa olmazdı.





Filmde, aşkın gücünü ve zorluklar karşısında nasıl önemli olduğunu anlatıyor. Mia ve Adam'ın güçlü sevgisini izleyiciye aktaran film bizi gözyaşlarına boğmayı ihmal etmiyor!



Mutlaka izlemelisiniz!


8. Jeux D'enfants (Cesaretin Var Mı Aşka?)

Birlikte büyüyen iki gencin, ihtiraslı ve inatçı aşklarını anlatan film belki de en çok gözyaşlarına boğulduğumuz filmlerden biri. Sophie ve Julien'in birbirleri olan aşkı ve tutkusu bizi adeta büyülüyor.




Film sayesinde, korkak yaşanan duyguların bizi nasıl hüzne sürükleyeceğini görüyoruz.



Bizlere, aşka dair çok öğüt veriyor bu film.



9. Aşk Tesadüfleri Sever




Hepimizi hüngür hüngür ağlatan filmin herkes için ayrı bir güzel olduğuna eminim. Şarkıları, aşkı ve hüznü ile bu film ayrı bir güzel. İzlemeyen varsa, mutlaka izlemeli! 

10. Sweet November (Kasımda Aşk Başkadır)



Nasıl tarif etsem ne desem bilemedim. Aşkın en güzel anlatılmış hali sanırım bu film. İzlemeyen yoktur umarım, tavsiye ederim!




Filmleri izlerken, kesinlike aşık olmak isteyeceksiniz! İzleyip not vermek sizlere kalmış, şimdiden iyi seyirler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar