1 Eylül 2016

Konu: PIERCINGLER



Merhabalar ! Başlıktan da belli olduğu üzere konumun rotasını piercinglere çevirdim. 



 Piercing tanıtımına başlamadan önce küçük ama önemli bir uyarıda bulunmak isterim ki sakın piercinglerinizi hijyenik olmayan yerlerde veya tek başınıza özellikle acemi iseniz yapmayın çünkü vücudunuzda açık yara oluşturuyorsunuz bu mikrop kapma olaylarına zemin hazırlar. Özellikle kulak piercinglerine çok dikkat edin ve bilen birine yaptırın kulaktan sinir damarları geçer yanlış bir delim sizi yüz felci gibi ağır sonuçlara götürebilir.



Helix Piercing 
Helix piercing kulak kıkırdağının en dış halkasına takılır iç kıkırdağa göre daha hızlı iyileşir




Tragus Piercing 
Tragus koni şekilli kıkırdak çıkıntısına takılır. Bu çıkıntı kafatasıyla birleşik bir kıkırdak olduğundan daha dikkatli delinmelidir, daha özen göstererek temizlenmeli ve düzenli bakımları yapılmalıdır. Aralarında en güzeli bence Tragus.


Industrial Piercing 
Geldik mi düşünülmesi gereken en ama en önemli piercinge. Bunu dememin sebebi bu piercing fotoğrafta da görüldüğü üzere iki taraftan delimle yapılır ancak takılan küpenin çubuğu diğer piercinglere göre daha kalındır e haliyle de daha çok acı. Delindikten sonraki yara en az 2yıl içerisinde iyileşir ancak iyileşirken bakımına da çok dikkat etmek gerekir kimyasal madde (saç boyamak vb.) değmesi halinde yara daha kötü bir hale gelebilir ve kulağın üst kıkırdağını kaybedebilirsiniz... 




Anti Tragus Piercing 
İsminden rahatsız olan tek kişi ben değilimdir umarım Anti Tragus piercing, Tragus piercingin tam karşısına ikinci kıkırdak halkasına gelecek şekilde delinir. İyileşmesi kısa sürede gerçekleşir tabii siz dikkat edip düzenli bakımını yaparsanız.

Kulakta bildiklerim bu kadardı şimdi gelelim yüz kısmına.



Dil Piercing
Deldirdikten sonra dilde şişme görülmesi gayet normaldir. Dil olduğundan mikrop kapması daha hızlı olur bu yüzden de ağız bakımına dikkat etmeniz gerekir. Dil piercingi, piercingler arasında en acı verendir yani ben öyle bilmiyorum.neyse. Tamamiyle iyileşene kadar sıvı yemekler tüketmeniz sizin hayrınıza olur çünkü katı yemekleri yerken devreye dilde giriyor ve  orada açık bir yara olduğundan canınızı fazlasıyla yakabilir. İyileşme süreci on veya on beş gün sürer ama dikkat edilmezse bu daha da uzun sürebilir.




Kaş Piercing 
Kaşın bitim noktasından tahmini bir parmaklık bir boşluk bırakılarak delinir. İyi bakıldığında altı veya sekiz hafta içerisinde iyileşir. Kaş piercingi kaşın dokusundan dolayı delim esnasında büyük bir acı hissettirmez, delindikten sonra küçük sızılar hissedebilirsiniz. Bu piercingde dikkat etmeniz gereken şey delim şeklidir yanlış delimle kaş küsebilir ve delinen yerlerde bir daha çıkmayabilir. 




Septum Piercing
Burunda iki deliğin arasında ki burun duvarının delinmesi ile oluşur. Burda dikkat edilmesi gerekilen burun kemiğinden delinmemesidir iyileşme süreci kaşta da olduğu gibi altı veya sekiz hafta sürer. Septumun en iyi yanı gözükmesini istemediğinizde içeri doğru çevirerek saklayabilirsiniz tabii deldirdikten sonra yapmayın çünkü büyük bir acı hissedebilirsiniz.




Nostril Piercing 
Bildiğimiz hızmanın yabancı adı. Burunun yanında bulunan kanatlardan delinir. İsteğe bağlı her iki taraftan ya da tek taraflı delinerek uygulanır. İyileşme süreci iki ay sürer. Bu piercingde  tabancayla deldirme gibi bir şeyi sakın ha düşünmeyin dokuya zarar verebilir ve rahatsızlık yaşayabilirsiniz.




Bildiklerimi sizlerle paylaştım umarım yazıyı beğenmişsinizdir ve size bir nebzede olsa yardımcı olmuştur.



1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Ben de; burnunu deldirmek isteyen ya da burnunu yeni deldirmiş ancak şişkinlik, kanama ya da iltihap gibi sorunlarla uğraşan kişiler için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir yazı hazırlamıştım. Umuyorum, işinize yarayacaktır: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/hizma-bakimi-nasil-yapilir/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar