22 Eylül 2016

Mocha Tarifi

Merhaba arkadaşlar malum sonbahar geldi bizde sizlere evde yapabileceğiniz bir mocha tarifi hazırladık. Bu yazıda bana yardım eden eski baristalardan Ömer'e çok teşekkür ediyorum :) yani onun sayesinde varoldu bu yazı diyebilirim.
Bildiğiniz gibi mocha espresso bazlı yoğun çikolatalı bir kahvedir. Bu tarifte evde en lezzetli nasıl yapılır onu tarif edeceğim. Her ne kadar espresso bazlı bir kahve olsada eğer evinizde espresso makineniz yoksa filtre kahve ile de yapabilirsiniz. Ben hemen tarife geçeyim.

İlk olarak çikolatayı seçelim. Mocha bitter çikolata ile yapılır eğer White Mocha istiyorsanız beyaz çikolata kullanmalısınız. Bu seçimi yaptıktan sonra çikolatayı alalım. Marka vermeyi sevmem ama tavsiye verirsem bilinen kahve zincirlerinden birinin çikolatasını öneririm :) Unutmayın çikolatalar sade olacak.


Sıra kahvemizi seçmeye geldi. espresso ile yapıcaksanız kendi sevdiğiniz espresso çekirdeği ile yapın. Eğer filtre ile kahve yapıcaksanız yine sevdiğiniz kahve çekirdeğini kullanmanızı öneririm ama bu konuda dikkat etmeniz gereken nokta hazırlayacağınız filtre kahvenin yoğun olması lazım.



Evet artık tarife geçelim;
Çikolatayı eritiyoruz veya toz çikolata aldıysak bu aşamayı atlayalım.
Hazırladığımız espresso shotlarını -1 fincan için 2 shot öneririm- çikolata ile fincanın içinde karıştırın. -filtre kahveyi de aynı miktarda olucak.

Sonra latte kıvamında hazırladığımız sütü fincana dairesel hareketlerle döküyoruz.
Eğer arzu ederseniz üzerine krema koyun, Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Bu tariften sonra 7/24 mocha içmeliyim başka çaresi yok anca öyle değerlendirilebilir

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar