12 Temmuz 2016

Akneli ve Karma Ciltler Buraya


Selam! Eğer akneli, karma bir cilde sahipseniz ve çözüm arıyorsanız doğru yerdesiniz. 
Size uzun zamandır uyguladığım ve çok çok memnun kaldığım yöntemleri yazmak için burdayım haydi başlayalım.

Kahve maskesini yapmak için:
İki kaşık kahve ve onu telve kıvamına getirecek kadar suyu karıştırın, suratınıza sürün. Birkaç dakika sonra artık suratınızdan dökülmeye başladığında ılık suyla masaj yaparak çıkartın. Bunu haftada bir veya iki kere yapmanız yeterli. Banyo yaptıktan sonra yapmanızı tercih ederim gözenekler açılmış olduğundan yüzü daha iyi temizliyor ve akneleri kurutuyor. Eğer karma bir cilde sahip değilseniz aynı işlemi sıvı yağ kullanarakta uygulayabilirsiniz.


Limon:
Evet limon gerçekten belki en çok yaptıklarımdan biri ve gerçekten işe yarıyor. Yapılışı da çok basit
limonu ortadan ikiye ayırın de tüm suratınıza özellikle yağlı ve akneli bölgelere uygulayın ve bekleyin. Suratınız kaşınmaya başladığında ılık suyla yıkayın ve çıkarın. Bu peeling yağlı cildi ve akneleri kurutur. Ben karma değil ama sivilceli bir surata sahibim ediyorsanız da işlemi uyguladıktan sonra suratınıza nemlendirici sürün ki suratınız kuru gözükmesin.
Uyarı: Eğer hassas bir cilde sahipseniz yapmanızı önermem. 


Sirke:
En zorlandığım sirkeydi çünkü bana göre acayip iğrenç bir kokusu var. Sirke peelingi de gayet kolay. Sirkeyi su ile karıştırın ve pamuğa dökün. Akneli yerlere hafif bastırarak -fazla bastırmayın denedim acıyor- uygulayın. Daha sonra ılık suyla yıkayın ancak bunu yaptıktan sonra suratınıza uyguladığınız yerler kızaracaktır korkmayın, o kızarıklık birkaç dakika sonra geçiyor. Ben elma sirkesiyle yapıyorum öneririm yani yine iğrenç kokuyor ama olsun.
Uyarı: Sirke asidik özellikte olduğu için hassas cilde hiç ama hiç önermem daha sonra ciltte hasar bırakabilir.


Aspirinli Limon:
Bildiğimiz ilaç olan aspirin. Yine dediğim gibi acayip işe yarıyor. Tek yapmanız gereken bir adet aspirini toz hale getirip iki damla limon sıkmak. İyice karıştırdıktan sonrada sivilceli yerlere sürün ve iki-üç dakika sonra yıkayarak çıkarın. Ben uzun bir süre bu yöntemi kullandım ve acayip azalma gördüm. Ama eğer dediğim gibi hassas cildiniz varsa yapmayın sirkede ki gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.


Benim doğal yöntemlerim bunlardı. Eğer suratınızda çok fazla ve normalinden fazla akne ile uğraşıyorsanız işinde iyi bir cildiyeciye gitmenizi öneririm onlar sizin için en iyisini bilendir doğal yöntemler sizi bir yere kadar götürür veya bunları kullandığınızda daha kötü olabilir ve tamam fazla uzatmıyorum iyi günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar