26 Temmuz 2016

Film Önerisi: Deniz Seviyesi

Hellö.
Arkadaşlar tekrardan hellö. Bugün haftanın ikinci günü. Ben de evde sıkıntıdan patlarken geçen yıl tesadüfen fragmanını izlediğim, hatta fragmanından gif yaptığım filmi izlemek aklıma geldi. Ben de izleyeyim dedim ve etkisinde kaldım. Sizin de hoşunuza gidebileceğini düşündüğüm için burada paylaşmak istedim.


"Damla, New York’ta yaşayan başarılı bir iş kadınıdır. Onu seven Amerikalı kocası ve karnındaki 6 aylık bebeğine rağmen Damla’nın aklı hâlâ geçmiştedir, anne olmaya hazır değildir. Çocukluğunu geçirdiği yazlık evi kuzeninin satacağını öğrenince, Damla kocasıyla beraber Ayvalık’a gider. Aklındaki tek şey, 8 sene önce açıklama yapmadan terk ettiği eski dostu ve sevgilisi Burak’la yüzleşmektir, ancak Burak ona kapılarını kapamıştır. Damla’nın kendisi ve geçmişi ile barışabilmesi için, senelerce sakladığı sırrını Burak’a anlatması gerekir. Deniz Seviyesi, aradaki okyanuslara rağmen geride bırakılamamış bir aşkın öyküsü, geçmiş ve şimdiki zaman arasında sıkışıp kalmış bir kadının iyileşme ve büyüme hikâyesi…" 
Filmin konusu yukarıdaki. Tabii ben sinema sitelerinin birinden kopyaladım, kendi yorumlarımı birazdan belirteceğim.


Film, Amerika ve Türkiye yapımı. İngilizce diyaloglara da filmde rastlıyoruz. 105 dakikalık bu film Türkiye'de 7 Kasım 2014'te vizyona girdi. Film bir festival filmi. 33. İstanbul Film Festivali'nde yarıştı. Gerek yurtiçi, gerek yurtdışı bir sürü ödüle layık görüldü, ödüller topladı. 
Filmin müzikleri olsun, çekimi, kadrajı, mekan olarak ben bayıldım. Senaryoda çok konuşma yok, sizi bu şekilde daha çok karakterle başbaşa bırakıyor ve bu sayede karakterin duygularını, hissettiklerini daha iyi anlıyorsunuz. 


Bence o abartılan yerli filmlere cidden fark atar. Sonunu merak ediyorsunuz ve beklediğiniz gibi çıkmıyor. Biraz bana Nicholas Sparks kitaplarını anımsattı, tabii olay örgüsü Deniz Seviyesi'nde biraz daha yavaş. Eğer böyle filmleri sevmiyorsanız bu filmden sıkılabilirsiniz cidden karakterle yoğunlaşmanız için olaylar akıcı değil. 


Ben filmde biraz daha ağır dram içerik olsun isterdim. Mesela bebek düşsün işte çocuk ölsün falan hiçbiri olmadı. Ama oyunculuklar kötü değildi. Film sıkmadan tam zamanında bitti. 
Damla Sönmez, Ahmet Rıfat Şungar, Jacob Fisher filmin ana kahramanlarını canlandırıyor.  Ben en çok Burak karakterini sevdim. İleride onun gibi sevgilim olsun isterdim yani İpek şanslı bir kız.
Son olarak, yazan ve yöneten Nisan Dağ ve Esra Saydam'ın ellerine sağlık. Cidden çok güzel olmuş ödülleri hak ediyorsunuz.
Fragman aşağıda.


Filmin afişlerini de aşağıya bırakıyorum. Umarım merak edip izlersiniz. 
Haftaya salı bir başka film önerisinde görüşmek dileğiyle...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar