9 Temmuz 2016

Golden Sands'a gidip geldim.


Herkese tekrardan merhabalaaar. 
Snapchat'ten beni takip edenler bilir ben bayramda Bulgaristan'a gittim. Aslında oraya giderken tatil yapacağım otel olsun, bölge olsun hiçbir şeyi ayarlamadık. Burada kullandığım fotoğraflar benim çektiklerim değil. Ben sadece snap paylaştım. Fotoğraf makinamı götürdüğüm halde dışarı çıkarken almayı unuttum nedense. İlk olarak Razgrad'dan Varna'ya geçtik. Varna'da biraz alışveriş yaptım sonra aquaparka gittik. Nedense insan bir yaştan sonra sıkılıyor bu parklardan bence. Çünkü zaman geçmek bilmedi ve ben cidden sıkıldım. Aquaparktan sonra eve dönmemeye karar verdik. Park, Golden Sands'da olduğu için bir gece orada kalmaya karar verdik.


Golden Sands'ın merkezine gelince arabayı uygun bir yere park ettik Ego diye bir İtalyan restaurantına gittik. Genelde biz hep İtalyan restaurantına gittiğimizde ilk shopska salata söyleyip ardından iki adet Margherita pizza söyleriz. Ego'da ise iki çeşit Margherita vardı. Biz ikisini de tattık. Birisi klasik Margherita diğeri ise İtalyan Margherita. İtalyan'da domates bulunuyordu. Eğer tatmadıysanız cidden öneririm.
Restaurantta attığım iki snapi yazıya ekledim. Pizzalarımızın yarısı yukarıda göründüğü gibiydi evet. Cidden lezzetliydi. Pizzaların yanında güzel bir İtalyan şarabı içebilirsiniz. Restaurantta zengin şarap seçeneği var.


Tabii biz yemekleri yedikten sonra Booking'den otel bakmaya başladık. Bir gecelik için uygun ve şehir merkezinde güzel bir otel bulduk. Otel zaten merkezde olduğu için yemekleri yedikten sonra kalkıp otele baktık. Otelin adı, Mechta. Pansiyon tarzı otelin retro bir havası var. Eskiden postacıların kaldığı bir yermiş şimdi otel olarak hizmette.  Odaların önünde bulunan masa ve sandalyeler olsun. Kapıları olsun.. Bilmiyorum ben çok sevdim. Odayı, Booking'den almadık. Görevli kadın geceliğine 50 Leva fiyat verince biz de burada kalmaya karar verdik. 


Fotoğrafları Booking'den aldım.


Odalar küçük, hatta bazılarında klima yerine vantilatör var ama bu kadar fiyata lüks bir oda beklemedim açıkçası.


 Otele yerleştikten sonra yukarıda gördüğünüz dönme dolaba bindik. Gerçekten bütün Golden Sands mükemmel bir şekilde görünüyor. Ben dönme dolaptayken snap attım fakat kaydetmemişim. Böyle bir yazı yayınlayacağımı akıl etmediğimden.


Portekiz - Galler maçından sonra Bierkönig adında bir Alman pubına geçtik. İki senedir burada bira içmek istiyordum ve sonunda o istek gerçekleşti. Son ses Almanca şarkılar, büyük bardaklarda litrelerce doldurulan birayı uzun pipetler sayesinde birkaç kişi içebilen, herkesin çılgınlar gibi eğlendiği bir yer. Alt katında bir bölüm var orada yemekte yiyebilirsiniz fakat diğer bölümlerde sadece içecek servisi var. Mekanın %99.9'u Alman olduğundan biraz yabanileşme oluyor ama biranın etkisiyle yavaş yavaş içinizdeki Alaman çıkıyor. Bira içecekseniz garson size sadece, yarım litre mi yoksa bir litre mi diye soruyor. Biz litrelik söyledik. Litresi 10 Leva. İki litre isteyene Bierkönig tişörtü ile 25 Leva sanırım. Bierkönig tişörtü mekanda bulunan herkesin üzerinde olan tişört. Ben orada çok keyifli bir akşam geçirdim. İyi ki ertesi gün olan Almanya - Fransa maçına kalmamışım. Üzgün ve sinirli Alamanlara kıyamam. 

Golden Sands'da cidden bulmak istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.


Yemek konusunda ise, bir sürü restaurantlar, seyyar satıcılar var. Hiç sorun çekmezsiniz. Menüler genellikle İngilizce ve Almanca. Çalışanlar Türkçe olsun Almanca olsun dil biliyor.


Bir sürü havuz partisi olsun, plaj barları olsun eğlenmemeniz elde değil. Bir kere yolunuz düşsün diyorum. 



Denizi ise cidden güzel. Karadeniz, dalgalı fazlasıyla ama o kadar güzel ki... Yani cidden gitmenize değiyor. Plajlarda şezlong parası yerden yere göre değişiyor. Şezlong, şemsiye ve şezlong minderi ayrı kiralanıyor. Şezlong, şemsiye 8 Leva.  Şezlong Minderi ise 3 Leva.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Bol bol fotoğraf çekmediğim için tekrardan kusura bakmayın. Yazının gecikme nedeni ise hem yeni gelmem hem de PokemonGo'ya sarmış olmam. 
Merak ettikleriniz varsa yorumdan sorabilirsiniz görünce yanıtlarım. Kaçtım ben, görüşürüüzz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar