23 Temmuz 2016

Sinemia Nedir?


Merhabalar! Yaklaşık bir ay önce üye olduğum özel sinema kulübünden biraz bahsetmek istiyorum. Reklam amaçlı değil. Zaten bana kim reklam verir ki? 
Sinemia, üyelerine sınırsız sinema bileti sağlayan özel bir sinema kulübüdür. Günlük bir film ile sınırlı, her gün film izleyebilirsiniz. İstediğiniz salonda, istediğiniz yerde. 2D, 3D, IMAX, MPX, Dolby Atmos, 4DX tüm seanslarda geçerli ve ayrıca gözlük ücreti de dahil.
Davetiyeni iste, kartını (paketini) seç, Sinemia uygulamasını telefonuna indir, sinema salonuna git ve filmin keyfini çıkar.



Ben 24 Ocak 2016 tarihinde davetiye istedim, benim davetiyem 31 Mayıs 2016'da geldi. Fakat o zamanlar benim bu karta ayıracak bütçem yoktu. Ben üyeliğimi beklettim. Üyelik paketi seçmeyince belli kampanya e-postaları yollanıyor. Bana ilk olarak, 55 lira yerine 44 lira olan paketi geldi. Ben o e-postayı görmedim. Daha sonra Dünya Kupası'na özel 55 lira yerine 39 lira olan paket geldi. Bu kampanya sadece 5 saat için geçerliydi. Ben de bu paketi seçtim. Daha sonra kartım, 3 günde belirlediğim adrese geldi. 
Size şimdi standart paketlerden biraz bahsetmek istiyorum.


1 aylık paket, aylık 89.90 lira
3 aylık paket, aylık 69.90 lira.
6 aylık paket, aylık 59,90 lira.
9 aylık paket, aylık 55,90 lira.
Bunların hepsinde o özellikler dahil. Yani her filme gidebilirsiniz. Kargo ücreti ve kart basım ücreti normalde 25 lira fakat artık almıyor sanırım. Ben de ödememiştim. Paketinizi seçiyorsunuz, adres bilgilerinizi giriyorsunuz, ve ödemeyi yapıyorsunuz. Her şey bu kadar kolay.
Sinemia sayesinde, beklenen filmleri herkesten önce ilk siz izleyebilirsiniz. Ben "Senden Önce Ben" filminin çekilişine katıldım fakat ben son zamanlarına denk geldiğim için ilk gösterime gidemedim. Yani çekilişte çıkmadım ama neden siz çıkmayasınız? 
Kartınız elinize geldiğinde, Ininal'den kartı onaylıyorsunuz. Sinemia uygulamasını yüklüyorsunuz. Uygulamada gitmek istediğiniz salonda check-in yapıyorsunuz, sonra hangi filmi izleyeceğinizi, seansı ve 2D-3D  türünü seçiyorsunuz. Ekrana bir kod geliyor. O kodu bileti alırken, gişedeki görevliye gösteriyorsunuz. Check-in yaptıktan sonra yarım saat içerisinde biletinizi almanız gerekiyor. Yoksa günlük hakkınız gidiyor.



Şimdi benim ilk Sinemia deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. Sihirbazlar Çetesi 2 filmine 3D bilet almak istiyordum. Nedense aceleci davranıp, minibüste Bakırköy Carousel'de check-in attım. Koştura koştura gişeye gitmek zorunda kaldım. Siz siz olun aceleci davranmayın. Gişedeki kız, kodu görmeden direkt kartımı aldı ve bakiye yok dedi. Aslında o kodu ekrana girmesi gerekirken kartı post cihazına koydu ve ben bilet alamadım. Sonra sinirden titriyorum, heves etmişsiniz ve uygulamayı bilmeyen bir kişi hevesinizi kırmış yani siz de öyle hissedersiniz. Bir günlük hakkın gidiyor sonuçta.  Sonra kahvemi aldım, Sinemia Destek kısmına başıma gelenlerin özetini e-posta olarak attım. Hemen cevap geldi gişeye bir daha gitmemi ve kodu göstermem istenildi. Fakat seans ve yarım saat geçtiği için zaten film izleyemeyeceğimi artık anlamıştım. Yani o gün sinemaya gidemedim. Dün, Bakırköy Capacity'de Buz Devri 5 filmi için gişenin önünden uygulamamı açıp, check-in yaptım. Gişedeki görevli direkt telefonumdaki kodu alıp girdi, fakat yanlış girdiğinden olmadı. Bende o sırada kazıklandığımı düşünmeye başladım. Sonra başka bir görevli geldi ve kodu girdi. Sinemia kartımı göstermeme bile gerek olmadığını anladım. Biletimi ve 3D gözlüğümü verdi. Yaklaşık 5 dakika sürüyor işlem. Arkadaşlar birde salonda tek başımaydım animasyon filmi yerine korku filmi olsaydı topuklardım kesin kahdlsj valla çok korkunçtu.
Cidden çok rahat ve hesaplı bir uygulama. Eğer düşünüyorsanız sizin de davetiye almanızı öneririm. Türkiye'nin her yerinde, her sinema salonunda geçerli bir uygulama. Bence benim gibi sinemaseverlerin oldukça ilgisini çekecek bir uygulama. Buraya davetiyemi koymak isterdim snap atmıştım geldiğinde belki görmüşsünüzdür. Umarım yardımcı olmuşumdur. Yani biraz uzun anlattım gibi geldi, merak ettiğiniz başka bir şey varsa buradan yorum olarak belirtin ben geri dönerim. Bir sonraki yazıda görüşürüz.
Sinemia web sitesine gitmek için bu yazıya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Doğal Peeling (3 etki bir arada)

Hepimiz biliyoruz ki peeling cilt sağlığımız için çok faydalı. Peki size bütçenize katkı sağlayan, doğal ve de 3 etkiyi( siyah nokta aza...

Popüler Yayınlar